top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met romige paprikasaus

Dit is eentje uit het familie "kookboek". Moeke maakte dit vroeger altijd zo lekker, dus dit is sowieso een blijvertje die bij ons regelmatig op tafel komt. Héérlijk!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwarm een lege ovenschaal in de oven op 150°C.

  • Snij de paprika's in blokjes en de sjalot en look heel fijn.

  • Bak een varkenshaasje langs alle kanten aan in boter. Voeg telkens boter toe zodat de boter niet verbrandt. Kruid met royaal z+p.

  • Als het vlees rondom gebraden is, leg je het in de warme ovenschaal met een klontje boter op en bak je het vlees nog verder in de oven: 15 minuten op 150°C. Wij eten ons vlees het liefst rosé, dus pas aan naar believen of naar je oven.

  • Kook intussen de pasta en giet af als hij al dente is.

  • Stoof 2 fijn gesneden sjalot en een teentje look in dezelfde pan dan waar je het vlees in hebt gesneden..

  • Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof beetgaar.

  • Voeg een blokje vleesbouillon en voldoende zout en peper toe.

  • Laat intussen het vlees als het rosé gebakken is, even onder aluminiumfolie rusten.

  • Voeg aan de paprika’s een half kuipje smeerkaas en 100 ml room toe.

  • Laat 1 minuutje doorkoken.

  • Dik de saus eventueel in met maizena express als je ze te dun vindt.

  • Snij het vlees in dunne lapjes.

  • Voeg de vleesjus uit de ovenschaal en de snijplank toe aan de paprikasaus. Nadien kan je het vleesvocht uit het kommetje met vlees ook nog toevoegen.

  • Meng de paprikasaus met de pasta.

  • Werk eventueel af met peterselie. Smakelijk.

Tips:

  • Korte pasta mengt beter met de saus.

  • Dit is ook lekker met sappig gebakken kip.

  • En als het snel moet gaan, dan kies je best een kippenfilet of varkenslapje, daar is dit ook heel lekker bij.

  • Veggie kan natuurlijk ook.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 20 minuten op tafel.

314 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page