top of page

Pasta met romige paprikasaus

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Dit is eentje uit het familie "kookboek". Moeke maakte dit vroeger altijd zo lekker, dus dit is sowieso een blijvertje die bij ons regelmatig op tafel komt. Héérlijk!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Verwarm een lege ovenschaal in de oven op 150°C.

  • Snij de paprika's in blokjes en de sjalot en look heel fijn.

  • Bak een varkenshaasje langs alle kanten aan in boter. Voeg telkens boter toe zodat de boter niet verbrandt. Kruid met royaal z+p.

  • Als het vlees rondom gebraden is, leg je het in de warme ovenschaal met een klontje boter op en bak je het vlees nog verder in de oven: 15 minuten op 150°C. Wij eten ons vlees het liefst rosé, dus pas aan naar believen of naar je oven.

  • Kook intussen de pasta en giet af als hij al dente is.

  • Stoof 2 fijn gesneden sjalot en een teentje look in dezelfde pan dan waar je het vlees in hebt gesneden..

  • Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof beetgaar.

  • Voeg een blokje vleesbouillon en voldoende zout en peper toe.

  • Laat intussen het vlees als het rosé gebakken is, even onder aluminiumfolie rusten.

  • Voeg aan de paprika’s een half kuipje smeerkaas en 100 ml room toe.

  • Laat 1 minuutje doorkoken.

  • Dik de saus eventueel in met maizena express als je ze te dun vindt.

  • Snij het vlees in dunne lapjes.

  • Voeg de vleesjus uit de ovenschaal en de snijplank toe aan de paprikasaus. Nadien kan je het vleesvocht uit het kommetje met vlees ook nog toevoegen.

  • Meng de paprikasaus met de pasta.

  • Werk eventueel af met peterselie. Smakelijk.

Tips:

  • Korte pasta mengt beter met de saus.

  • Dit is ook lekker met sappig gebakken kip.

  • En als het snel moet gaan, dan kies je best een kippenfilet of varkenslapje, daar is dit ook heel lekker bij.

  • Veggie kan natuurlijk ook.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 20 minuten op tafel.

635 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page