Raviolischotel met gegrilde courgette en tomatensaus
- Joke & Félien
- 7 feb
- 2 minuten om te lezen
Deze pasta met gegrilde tomaatjes, romige burrata en een knapperige parmezaankorst is een echte smaakexplosie! Dit hartverwarmend ovengerecht is ideaal voor een gezellige avond aan tafel. Eenvoudig, snel klaar en boordevol smaak!

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Snij 2 courgettes in plakken van 1 cm dik.
Giet een flinke scheut lekkere olijfolie in een grillpan en warm de pan goed op.
Leg de pan vol met schijfjes courgette. Vet ook de bovenkant van de courgette in met olijfolie.
Kruid met zout, peper en een eetlepel za’atar of Italiaanse of Provençaalse kruiden. (Net wat je lekker vindt.)
Als de courgette gegrild is, draai je ze om. Herhaal dit met de rest van de courgette.
Kook 2 pakjes verse ravioli al dente in kokend water met zout en een bouillonblokje.
Let op! Wij koken ze maar 2 minuten!
Giet de pasta af.
Warm in dezelfde pan van de pasta 200 ml tomatensaus op.
Meng de ravioli met de saus.
Doe de ravioli en de courgette afwisselend in een mooie ovenschaal. Je kan dit met een tang doen. Of gewoon snel met je handen.
Bestrooi de ravioli schotel royaal met (vers) geraspte parmezaan en met rucola.
Geniet.
Tips
Zet de schaal nog 5 tot 10 minuten onder de grill tot je een mooi korstje hebt. De rucola doe je er dan pas nadien op.
Je kan uiteraard je eigen (verse) tomatensaus nemen.
Ons recept van tomatensaus met burrata is super lekker bij ravioli en pasta.
Dit is onze favoriete zelfgemaakte tomatensaus.
Variatie
Je kiest de ravioli die je het lekkerst vindt. Je kan nog afwisselen tussen raviolo met kaas, spinazie, champignons,…
Mealprep
Je kan de courgette al grillen en in een bewaardoos tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Bereidingstijd:
Deze pastaschotel is zo gemaakt.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments