top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met scampi in een romige saus van Chimaykaas

Bijgewerkt op: 15 jan.

Deze saus is echt hemels dankzij de smeuïge en romige kaas. Daarbij een lekkere pasta, veel groene groenten en lekker mals gebakken scampi voor erbij. Dat is smullen.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Verdeel de broccoli in fijne roosjes.

  • Snij de sjalot zeer fijn.

  • Zet alvast water met zout en een tuinkruidenbouillonblokje op voor de pasta.

  • Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal als dat nog niet gebeurd is.

  • Kook de broccoli 2 minuten en haal nadien meteen uit het water.

  • Kook 375 g tagliatelle al dente.

  • Maak terwijl de saus:

  • Doe 3 el olijfolie in een pan en bak de sjalot 2 minuten aan.

  • Knijp er 1 teentje look bij uit. Roer goed.

  • Voeg de scampi's toe en bak ze 1 minuut aan.

  • Draai de scampi's om en bak ook de andere kant 1 minuut aan.

  • Kruid de scampi met zout en peper. Hussel ze in de pan. Als ze net niet meer glazig zijn, doe je de scampi's meteen uit de pan. Hou ze warm.

  • Voeg 100 ml room bij de sjalot in de pan.

  • Snij 150g Poteaupré Kaas van Chimay kaas in blokjes. De korst mag je mee gebruiken.

  • Smelt de Poteaupré kaas in de room.

  • Kruid met zout, peper en een half blokje tuinkruidenbouillon.

  • Meng goed.

  • Voeg de broccoli en 150 g (diepvries)erwtjes toe.

  • Roer goed en laat warm worden.

  • Giet de pasta af als hij al dente is.

  • Doe de pasta meteen met het kookvacht dat nog aan de pasta hangt, bij de groentensaus en meng goed.

  • Doe de scampi met het vocht uit het bordje ook bij de pasta. Meng goed.

  • Bestrooi met ringetjes lenteui.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan schoongemaakte scampi kopen. Dat doen wij altijd.

  • Wij laten de scampi geen minuut langer bakken dan dat nodig is. Zo vermijd je dat ze te droog worden.

  • Als de pasta al bijna gaar is als je gerecht nog niet klaar is, moet je hem afgieten en met koud water spoelen. Nadien warm je hem door de saus weer op.


Mealprepping

Je kan dit gerecht voorbereiden tot het moment dat de pasta en de scampi terug bij de saus moet.

Laat de saus dan afkoelen, en bewaar de saus en de gebakken scampi in de koelkast.

Als je dan verder gaat koken, kook je de pasta en laat je eerst de saus terug opwarmen.


Bereidingstijd:

Dit gerecht staat op 25 minuten op tafel.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


472 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page