Dit is echt super lekker en eens een andere manier om om snijbonen eens anders te eten. Boontjes of sluimererwten kan je er ook voor gebruiken. Echt een goeie deze!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Bak 400g gehakt. Doe even opzij op een bord.
Snij het sjalotje fijn en de champignons in 4.
Maak de snijbonen proper. Je breekt de topjes eraf en kijkt of er een draad mee komt. Dit doe je langs 2 kanten. Snij ze schuin in stukken.
Kook de pasta al dente.
Bak het sjalotje in een el olijfolie in de pan vh gehakt.
Voeg de snijbonen en champignons toe en bak ze op een heet vuur 5 minuten. Kruid met een blokje (of vloeibare) bouillon en z+p. Zet uit als het gaar is.
Voeg het gehakt toe, 100 ml room en 50 g geraspte parmezaan. Meng goed.
Giet de pasta af en doe onmiddellijk bij de groenten, zodat er nog wat pastawater mee komt. Meng goed en laat terwijl nog 2 minuten stoven.
Lekker met extra geraspte parmezaan / grana padano.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ook boontjes of sluimererwten gebruiken ipv de snijbonen.
Veggie: gebruik aangepast gehakt.
Je kan dit ook met bloemkoolrijst maken.
Bereidingstijd:
De snijbonen proper maken, vraagt het meeste werk. 5 minuutjes
En nadien is het gerecht op 10 minuten klaar.
Comments