Lekker! Spitskool zit vol vitamine C en is de zachtste van alle kolen. Dus ook kidsproof. En echt een aanrader om spitskool eens op een andere manier te eten.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Maak gehaktballetjes met gehakt, paneermeel, een eitje, peper en zout.
Bak ze bruin in een beetje olie. Ik doe dat in 2 pannen. Als ze aangebakken zijn, doe je ze in 1 pan, doe er een glas water bij en een half bouillonblokje. Laat 5 minuten pruttelen.
Gebruik die ene pan van net, en bak de gesneden ui en look in een extra lepel olie.
Voeg de gesneden champignons toe en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Als ze klaar zijn, doe je de champignons bij de gehaktballen.
Kook intussen de pasta al dente. Voeg een bouillonblokje toe bij het water.
Bak de fijn gesneden spitskool 5 à 10 minuten in de pan, kruid met peper en zout. En voeg,als je het gaar vindt, toe aan de rest. Wij eten graag krokant.
Meng alles met elkaar en doe er ook een scheut pastawater bij.
Voeg 3 à 4 soeplepels rode pesto toe. Of meer naar believen.
Meng goed
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Smakelijk
Serveertips:
Zet eventueel nog parmezaan bij op tafel.
Tips:
Gebruik gerust de hele kool. Het slinkt fel.
Bereidingstijd:
Dit gerecht is op 25 minuten klaar. De gehaktballetjes maken kost het meeste tijd. Nadien gaat het snel.
Comments