top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta met spitskool en gehaktballetjes

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Lekker! Spitskool zit vol vitamine C en is de zachtste van alle kolen. Dus ook kidsproof. En echt een aanrader om spitskool eens op een andere manier te eten.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Maak gehaktballetjes met gehakt, paneermeel, een eitje, peper en zout.

  • Bak ze bruin in een beetje olie. Ik doe dat in 2 pannen. Als ze aangebakken zijn, doe je ze in 1 pan, doe er een glas water bij en een half bouillonblokje. Laat 5 minuten pruttelen.

  • Gebruik die ene pan van net, en bak de gesneden ui en look in een extra lepel olie.

  • Voeg de gesneden champignons toe en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.

  • Als ze klaar zijn, doe je de champignons bij de gehaktballen.

  • Kook intussen de pasta al dente. Voeg een bouillonblokje toe bij het water.

  • Bak de fijn gesneden spitskool 5 à 10 minuten in de pan, kruid met peper en zout. En voeg,als je het gaar vindt, toe aan de rest. Wij eten graag krokant.

  • Meng alles met elkaar en doe er ook een scheut pastawater bij.

  • Voeg 3 à 4 soeplepels rode pesto toe. Of meer naar believen.

  • Meng goed

  • Bestrooi met Parmezaanse kaas.

  • Smakelijk


Serveertips:

  • Zet eventueel nog parmezaan bij op tafel.


Tips:

  • Gebruik gerust de hele kool. Het slinkt fel.


Bereidingstijd:

Dit gerecht is op 25 minuten klaar. De gehaktballetjes maken kost het meeste tijd. Nadien gaat het snel.





64 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page