Een snelle super smaakvolle saus uit de voorraadkast, hoe handig is dat? Wij maakten hem met een potje ansjovis van het aperitieven, dat we stiekem net te pikant vonden. In dit gerecht was het perfect. De geur is heerlijk en de smaak... mmm...
Proef zelf maar.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 sjalot fijn.
Stoof de sjalot in 1 eetlepel olijfolie.
Knijp er 1 groot teentje look bij uit.
Voeg 1 blikje ansjovis toe.
Voeg 2 tot 3 eetlepels kappertjes toe.
Stoof dit geheel een paar minuten tot de ansjovis is weg gesmolten.
Voeg 1 blik tomatenpulp toe.
Voeg er 5 gesneden trostomaten aan toe.
Laat deze tomatensaus 10 minuten zacht pruttelen.
Kook intussen de pasta al dente in water met zout en een bouillonblokje.
Giet de tonijn af en voeg toe aan de tomatensaus.
Kruid bij met zout en peper, naar wens.
Giet de pasta af als hij al dente is en doe meteen met wat kookvocht bij de tomatensaus.
Meng goed.
Serveer met extra veel parmezaan.
Smakelijk
Serveertips:
Je kan er uiteraard nog xtra kappertjes en olijven aan toevoegen.
Tips:
Als je het wat pittiger wenst, kan je pikante ansjovis gebruiken.
Je kan ook een halve theelepel chilipoeder toevoegen als je het pikanter wenst.
Je kan er nog extra tomaatjes bij mixen of serveren.
Veggie
Ook lekker zonder de tonijn, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.
Met de Thermomix?
Snij 1 sjalot en 1 teen look fijn: 4 seconden stand 5.
Voeg 1 blikje / potje ansjovis toe.
Voeg 2 tot 3 eetlepels kappertjes toe.
Stoof dit in 1 eetlepel olijfolie: 3 minuten op stand 1, 105°C.
Voeg 1 blik tomatenpulp toe.
Voeg er 5 gesneden trostomaten aan toe.
Laat deze tomatensaus 10 minuten zacht pruttelen, stand 1, 100°C.
Kook intussen de pasta al dente in water met zout en een bouillonblokje.
Giet de tonijn af, verdeel in stukjes, en voeg toe aan de tomatensaus.
Kruid bij met zout en peper, naar wens.
Giet de pasta af als hij al dente is en doe meteen met wat kookvocht bij terug in de kookpot.
Voeg de tomatensaus naar wens bij de pasta.
Meng goed.
Serveer met extra veel parmezaan.
Smakelijk
Mealprep
De saus kan zeker tot 2 dagen op voorhand gemaakt worden.
De saus kan ook perfect ingevroren worden. Al zouden wij de tonijn er dan pas aan toevoegen bij het eten van de maaltijd.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pasta staat op 18 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Коментари