top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta Putanesca

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023


Wij hebben van de klassieke Putanesca deze versie gemaakt. Hier zijn ze niet allemaal fan van olijven, maar die tapenade is wel heel lekker. Die geeft de saus dan de extra power die hij nodig heeft. Aanradertje! Je kan een grote pan maken, en echt iedereen is er dol op.

Recept voor pasta putanesca met spaghetti, tomaten, ansjovis, kappertjes, rode ui, look, lijfolie en tapenade


Ingrediënten:

Ingrediënten voor pasta putanesca met spaghetti, tomaten, ansjovis, kappertjes, rode ui, look, lijfolie en tapenade

Bereidingswijze:

  • Snij 1 rode ui fijn.

  • Pel 4 teentjes look.

  • Doe een goeie scheut lekkere olijfolie in een kookpan en warm op.

  • Voeg de rode ui toe en bak hem 1 minuut.

  • Knijp er 4 teentjes look bij en bak 1 minuut mee.

  • Voeg 1 blikje ansjovis met olie toe en laat op een zacht vuur een paar minuten mee bakken. Als je het een paar minuten laat bakken, smelt de ansjovis mooi weg. Hij geeft de saus zijn heerlijke smaak.

  • Voeg 1 koffielepel chilipoeder of cayennepeper toe. Of zie tip.

  • Meng goed en laat 1 minuut meebakken.

  • Voeg 1 potje tomatentapenade toe en roer goed.

  • Voeg 3 eetlepels kappertjes toe.

  • Voeg 750g kerstomaten in de helft gesneden toe. Het sap en de pitjes mogen er zeker bij.

  • Bak de tomaten 2 tot 3 minuten mee.

  • Roer voorzichtig.

  • Kruid met peper. Proef en kruid anders nog bij.

  • Kook de pasta al dente in water met zout en bouillon. Neem 100g per persoon.

  • Giet de pasta af en doe meteen terug in de kookpot. Er mag dus nog een beetje pastawater aan de pasta hangen.

  • Meng alvast 2 soeplepels tomatensaus onder de pasta.

  • Serveer de pasta met een extra lepel saus erover.

  • Lekker met Parmezaan.

  • Lekker met nog extra kappertjes naar wens.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Je kan in plaats van de tapenade ook 200 g zwarte gehakte olijven toevoegen om het klassieker te maken.

  • Je kan in plaats van de chilipoeder ook een vers rood pepertje in ringetjes mee bakken.

  • Als je de tomatensaus liever mixt, voeg dan de kappertjes best nadien toe.

  • Deze tomatensaus is ook lekker met andere soorten pasta.

  • Het is ook lekker met extra basilicum erbij.

  • Olijfolie van goede kwaliteit mag je wel verwarmen.


Bewaren

Je kan de saus gemakkelijk (drie)dubbel maken en tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

Je kan de tomatensaus ook invriezen.



Veggie

Dit is ook lekker zonder de ansjovis. Gebruik dan meer zout.



Bereidingstijd:

Deze pastasaus zet je op 15 minuten op tafel.



Met de Thermomix

  • Snij 1 rode ui in 4 en doe in de beker.

  • Voeg er 4 teentjes look bij.

  • Mix 5 seconden op stand 5. Spatel naar beneden.

  • Voeg 3 el lekkere olijfolie extra vierge toe. Olijfolie van goede kwaliteit mag je wel verwarmen.

  • Stoof 3 minuten 95°, op stand 1

  • Voeg 1 blikje ansjovis met olie toe.

  • Voeg 1 kl Chilipeper of cayennepeper toe.

  • Stoof 3 minuten 95°, op stand 1

  • Mix 10 seconden op stand 6.

  • Voeg 750g kerstomaten in 2 gesneden toe. Het sap en de pitjes mogen er zeker bij.

  • Voeg 3 el kappertjes toe.

  • Stoof 6 minuten op 100°, op stand 1. Linksomdraaiend!

  • Kruid met peper.

  • Kook pasta al dente in water met zout en bouillon en serveer samen met de saus.

  • Lekker met Parmezaan.

  • Smakelijk!



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

1.840 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page