top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pasta scampi in romige groentensaus

Bijgewerkt op: 17 mrt.

Dit is smullen! Een lekker sausje vol groenten, sappig gebakken scampi's erbij,... dat is genieten.

Recept voor pasta scampi in romige groentensaus met tomaten, paprika, courgette, look en ui

Ingrediënten:

Ingrediënten voor pasta scampi in romige groentensaus met tomaten, paprika, courgette, look en ui


Bereidingswijze:

  • Leg de diepgevroren scampi's 5 minuten in lauw water.

  • Pel ze, en maak een insnede zodat je ook de darmen kan verwijderen.

  • Snij de paprika, courgette en sjalot heel fijn.

  • Doe 2 el boter met 1 el olijfolie in de pan, maak goed heet.

  • Bak de scampi's 1 minuut aan elke kant bruin. Ze moeten niet gaar zijn! Ze gaan straks nog even mee in de saus en dan zijn ze net perfect gaar.

  • Kruid ze met 'double garlic pepper'. Of kruid met teentje look en z+p.

  • Doe ze als ze aan beide kanten bruin gebakken zijn, even uit de pan.

  • Kook nu de pasta beetgaar in water met zout en bouillon.

  • Doe 2 el olijfolie in diezelfde pan en bak de sjalot gaar.

  • Voeg na 2 minuten de geperste look toe.

  • Bak 1 minuutje mee.

  • Voeg de gesneden paprika en courgette toe en bak mee.

  • Kruid met 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder, 0.5 tl cayennepeper en z+p.

  • Meng goed en bak de groenten in 3 minuten beetgaar.

  • Voeg 70g tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten mee.

  • Voeg 1 bakje honing of kerstomaten toe en roerbak 2 minuten mee.

  • Duw de tomaten nadien wat plat.

  • Voeg 100 ml room toe en roerbak mee. Meng goed en warm goed op.

  • Meng de scampi's mee onder de saus.

  • Giet de pasta af en doe onmiddellijk bij de saus zodat er wat pastawater mee komt om de saus te binden.

  • Meng alles goed.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Je kan uiteraard ook de scampi's in een aparte pan bakken als het snel moet gaan.

  • Je kan meer pit toevoegen als je dat wenst.

  • Dit is ook lekker met griekse pasta, of met puree of brood.


Mealpreppen / Bewaartips

  • Je kan de saus al op voorhand maken, en de scampi's al op voorhand bakken maar zie dat je ze enkel aanbakt, en dat ze zeker nog niet gaar zijn. Bewaar ze apart.

  • Warm nadien eerst de saus terug op, en doe pas als de saus goed warm is, de scampi's er terug bij.


Bereidingstijd:

Dit scampigerecht is op 20 minuten klaar als je dezelfde scampi's als ons koopt. Die zijn nl al schoongemaakt.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 

1.187 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page