Al die smaken samen zijn geweldig! Dit smaakt echt heerlijk. En bij mooi weer kunnen wij dit wel alle dagen eten. Favoriet! Maak dus zeker genoeg, zodat er de dag erna nog van kan gesmuld worden.
Ingrediënten:
Voor de pasta:
200 g spinazie
1 blokje feta
150 g gerookt spek
500 g korte pasta
250g kerstomaten
1 lenteui
4 el pijnboompitten
blokje (tuinkruiden)bouillon om de pasta in te koken.
Voor de saus:
2 eieren
ansjovis uit blik
1 el mosterd
100 ml yoghurt of griekse yoghurt
150 ml arachideolie
Worcestershiresaus
chilipoeder of cayennepeper
zout indien gewenst
Bereidingswijze:
Kook 500 g korte pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje en giet af.
Bak 150g / 200 g gerookt spek in stukjes krokant. Leg het eventueel nadien op een vel keukenrol om het vet weg te nemen.
Knip 200 g gewassen spinazie in stukken.
Rooster 4 el pijnboompitten in een droge pan.
Snij 250 kerstomaten in 2.
Snij 150 g Griekse feta in kleine stukjes.
Meng dit met enkele el saus. Voeg saus toe naar wens.
Voor de saus
Doe 2 eidooiers in een mengbeker.
Voeg 1 el mosterd, 3 ansjovisfilets, beetje Worcestershiresaus en een 0.5 tl chilipoeder of cayennepeper toe en knijp er een 0.5 limoen bij
Plaats de staafmixer in het mengsel, mix even, en schenk 150 ml arachideolie al mixend in de beker. Ga door tot je een soort van dikke mayonaise krijgt.
Doe er 100 ml (griekse) yoghurt bij en mix opnieuw. Proef de dressing en voeg naar smaak wat extra mosterd, Worcestershiresaus en/of cayennepeper toe.
Serveertips:
Heerlijk als maaltijd bij mooi weer.
Dit is ook lekker als bijgerecht bij een bbq.
En maak gerust voldoende: ook de dag later is dit lekker als lunch. Voeg dan nog wat extra saus en tomaten toe.
Tips:
Ook lekker zonder het spek, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.
Bereidingstijd:
Het sausje vraagt het meeste werk. Maak dat desnoods al op voorhand.
Nadien is het gerecht dan op 10 minuten klaar.