top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pastasalade met spinazie, tomaten, feta en spek

Al die smaken samen zijn geweldig! Dit smaakt echt heerlijk. En bij mooi weer kunnen wij dit wel alle dagen eten. Favoriet! Maak dus zeker genoeg, zodat er de dag erna nog van kan gesmuld worden.



Ingrediënten:


Voor de pasta:

  • 200 g spinazie

  • 1 blokje feta

  • 150 g gerookt spek

  • 500 g korte pasta

  • 250g kerstomaten

  • 1 lenteui

  • 4 el pijnboompitten

  • blokje (tuinkruiden)bouillon om de pasta in te koken.



Voor de saus:

  • 2 eieren

  • ansjovis uit blik

  • 1 el mosterd

  • 100 ml yoghurt of griekse yoghurt

  • 150 ml arachideolie

  • Worcestershiresaus

  • chilipoeder of cayennepeper

  • zout indien gewenst



Bereidingswijze:

  • Kook 500 g korte pasta beetgaar in water met zout en een bouillonblokje en giet af.

  • Bak 150g / 200 g gerookt spek in stukjes krokant. Leg het eventueel nadien op een vel keukenrol om het vet weg te nemen.

  • Knip 200 g gewassen spinazie in stukken.

  • Rooster 4 el pijnboompitten in een droge pan.

  • Snij 250 kerstomaten in 2.

  • Snij 150 g Griekse feta in kleine stukjes.

  • Meng dit met enkele el saus. Voeg saus toe naar wens.

Voor de saus

  • Doe 2 eidooiers in een mengbeker.

  • Voeg 1 el mosterd, 3 ansjovisfilets, beetje Worcestershiresaus en een 0.5 tl chilipoeder of cayennepeper toe en knijp er een 0.5 limoen bij

  • Plaats de staafmixer in het mengsel, mix even, en schenk 150 ml arachideolie al mixend in de beker. Ga door tot je een soort van dikke mayonaise krijgt.

  • Doe er 100 ml (griekse) yoghurt bij en mix opnieuw. Proef de dressing en voeg naar smaak wat extra mosterd, Worcestershiresaus en/of cayennepeper toe.

Serveertips:

Heerlijk als maaltijd bij mooi weer.

Dit is ook lekker als bijgerecht bij een bbq.

En maak gerust voldoende: ook de dag later is dit lekker als lunch. Voeg dan nog wat extra saus en tomaten toe.


Tips:

Ook lekker zonder het spek, maar voeg dan net wat meer zout en / of kruiden toe.


Bereidingstijd:

Het sausje vraagt het meeste werk. Maak dat desnoods al op voorhand.

Nadien is het gerecht dan op 10 minuten klaar.

609 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page