Een wafel smaakt iedereen. Deze hartige variant met zalm en asperges is een lekkere traktatie. Zo heb je weer meteen eens iets anders op de tafel staan om van te smullen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Op onze Instagram kan je de stap voor stap foto's zien.
Je kan werken zoals wij: met een rol deeg in zijn geheel. Of je kan het deeg in de grootte van je wafelijzer knippen.
Leg het pizzadeeg open op het werkblad.
Ofwel beleg je de helft, en vouw je het dicht. Bij meer eters beleg je het pizzadeeg volledig en gebruik je een tweede rol pizzadeeg. (dubbel is 6 grote wafels)
Besmeer het pizzadeeg met witte roomkaas of kruidenkaas.
Beleg met plakjes gerookte zalm.
Beleg met reeds gekookte of gebakken asperges. (Wij maken dit steeds met een restje asperges. Als je die niet hebt, moet je de asperges eert minuten koken. )
Knip er eventueel dille over. Gedroogde dille kan ook. Of kies andere kruiden.
Vouw toe of beleg met een tweede lap deeg.
Snij in de vorm van je wafelijzer.
Steek het 6 minuten of langer in je wafelijzer, tot je een mooie bruine 'wafel' hebt.
Het is soms wat "geprul" om het in je vorm te krijgen. Ook al scheurt het wat open, het komt goed!
Smakelijk
Tips:
Je kan er nog tomaatjes bij serveren.
Bereidingstijd:
Als je asperges al gegaard zijn, vraagt dit maar 10 minuten voor je kan smullen.
Comments