Dit is zomer op bord! Deze platte kaastaart op een krokante speculaasbodem afgewerkt met bramen en frambozen is de perfecte combinatie van romig en fruitig. En het fijne is; ze moet niet gebakken worden. Deze kwartaart moet enkel opstijven. Ja dat is het moeilijkste deel van dit recept. Even wachten, maar dan kan je dubbel en dik genieten. Maak ze best snel, want ze zal in de smaak vallen.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Smelt 125 g roomboter.
Verkruimel 200 g speculaas. Zie tip.
Meng de speculaas bij de boter.
Doe de speculaas in een springvorm en druk goed aan.
Week 5 blaadjes gelatine in water. Doe ze er 1 voor 1 in, en zie dat ze volledig onder water staan.
Klop 250 ml slagroom op met 100 g suiker en 3 zakjes vanillesuiker.
Voeg 500 g platte kaas of volle kwark toe en meng voorzichtig.
Pers 1 citroen uit en warm het sap zachtjes op. Je hebt 50 ml nodig.
Knijp de gelatineblaadjes 1 voor 1 uit en klop ze goed onder het citroensap.
Laat het sap nog even afkoelen en meng het voorzichtig onder het kaasmengsel.
Doe de helft van het kaasmengsel in een springvorm.
Leg er een laag bessen in.
Doe het overige kaasmengsel in de vorm.
Strijk glad.
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast voor je de taart ontvormt.
Werk af met bessen.
En geniet.
Tips:
Je kan de speculaas in een stevig zakje steken en met behulp van een deegrol of iets anders de koekjes tot kruimels kloppen.
Je kan de koekkruimels met een glas in de vorm aandrukken.
Platte kaas is kwark. En kwark is platte kaas. 😉
Variatie
Je kan een deel van de bessen mee mixen zodat je taart een kleurtje krijgt.
Deze kaastaart is ook heerlijk met aardbeien.
Bereidingstijd:
Je kan deze lekkere kaastaart op 15 minuten maken.
Helaas moet je nadien wel 2 uurs wachten om hem aan te snijden.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments