top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pompoen Tomatensaus

Bijgewerkt op: 17 nov. 2022

Deze super lekkere saus is een basis voor vele andere heerlijke gerechten. Een gegrilde flespompoen bij een lekkere tomatensaus en je krijgt dit lekkers.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Snij de (fles)pompoen in 4, verwijder de pitten en bestrijk met olie, chilivlokken, peper en zout.

  • Zet 50 minuten in de oven op 220°C.

  • Snipper de look en sjalot/ ui en stoof ze 5 minuten met 1 blikje ansjovisfilets. Die smelten mooi weg.

  • Voeg 140g tomatenpuree en een lepel oregano toe en laat even mee bakken. Voeg nog 2 blikjes water toe.

  • Kruid met peper en zout. Zet uit.

  • Haal het vruchtvlees uit de pompoen en prak het bij de tomatenpuree.

  • Voeg 100 ml room toe. Meng.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Volledig veggie: gebruik extra rode ui en bouillon om het zouter te maken.

  • Deze saus is heel lekker bij lasagne: zie recept Pompoenlasagne.


Bereidingstijd:

Dit gerecht vraagt wel wat tijd in de oven, maar niet veel werk.



513 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page