Wat staan deze broodjes leuk op tafel! Versgebakken pompoenbroodjes: zacht, luchtig en heerlijk kruidig. Perfect voor de herfst.
Ingrediënten:
Bereidingswijze: voor 8 pompoenbroodjes
Maak pompoenpuree: Daarvoor gril je een flespompoen in 40 minuten in de oven. Je snijdt het vruchtvlees in stukken of schijven, kruid ze met 1 eetlepel oregano, 1 koffielepel Chillivlokken en peper en zout. Nadien mix je dit en de pompoenpuree is klaar.
Verkruimel een half blokje gist in 3 eetlepels lauw water. Een half blokje is 21 gram.
Roer het even door zodat de gist oplost.
Meng 500 g bloem met 1 eetlepel oregano en 1 eetlepel fijn zeezout.
Meng en maak er een kuiltje in.
Doe 350g pompoenpuree in het kuiltje.
Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
Meng alles rustig onder elkaar.
Kneed dit deeg 15 minuten met de hand of met een keukenmachine.
Maak van het deeg een bol, dek af met een propere keukenhanddoek en laat het deeg een half uur tot een uur rijzen.
Knip terwijl 32 touwtjes met een lengte van 25 cm van keukentouw. Leg ze in een bordje met olie, zodat de touwtjes nadien niet in het deeg gaan plakken.
Als het deeg gerezen is, kan je aan de broodjes beginnen.
Leg de touwtjes zoals in het filmpje: je legt een + en een X over elkaar met hetzelfde middelpunt.
Verdeel het deeg in 8.
Leg de bolletjes met de mooiste ronde kant naar onder op het middelpunt van het keukentouw.
Knoop de touwtjes losjes rond het bordje dicht. Het deeg moet nog een beetje kunnen rijzen.
Leg hierop de broodjes.
Laat ze nog 10 minuten rijzen.
Bak de pompoenbroodjes 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 185’C.
Laat ze even afkoelen.
Verwijder de touwtjes. Knip ze best langs onder door en haal ze los.
Steek een cashewnoot als steeltje.
Bestrijk de broodjes met olijfolie.
En top ze af met lekker grof zeezout.
Geniet!
Tips
De pompoenpuree is ook super lekker als saus bij pasta.
Je kan ook een potje pompoenpuree voor baby’s gebruiken. Kruid dit nog wel af.
Je moet de broodjes niet met olie insmeren voor het bakken.
Je kan ook een lang stuk touw nemen en laten weken. En dan moet je het touw rond de broodjes wikkelen en maar 1 keer knopen.
Bewaren
Deze pompoenbroodjes zijn vers het lekkerst.
Je kan ze wel een dag bewaren als je ze luchtdicht verpakt.
Bereidingstijd:
Deze broodjes vragen wel wat tijd om te maken. Het deeg is op 5 minuten klaar maar het moet wel 20 minuten gekneed worden.
Het kneden is heerlijk ontspannend. Of gebruik de keukenrobot. Het deeg moet tussendoor wel rijzen. En de broodjes moeten ook nog gebakken worden.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments