top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Heerlijke lasagne met pompoen tomatensaus

Bijgewerkt op: 21 okt 2024

Een hartverwarmende twist op een klassieker: lasagne met een romige saus van pompoen en tomatenpuree. Perfect voor een gezonde en smaakvolle maaltijd!

En deze is vegetarisch. Dit was zelfs 1 van de eerste vegetarische gerechten waarvan wij zin in meer kregen. Vegetarisch eten was namelijk nieuw voor ons, en we hadden zo onze vooroordelen. Maar wat is dit lekker. En intussen is dit een blijvertje. En die saus, die eten wij echt als basis bij meerdere lekkere gerechten. Laat het smaken.

lasagne veggie vegetarische lasagne met pompoen tomatensaus

Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Snij een pompoen of flespompoen in de helft en verwijder de pitten. Snij de pompoen in schijven. De schil van de pompoen mag je er dus aanlaten.

  • Vet een ovenschaal in en leg de pompoen er in een enkele laag op.

  • Bestrijk de pompoen met olie, chilivlokken, oregano, peper en zout.

  • Zet de schaal 50 minuten in de oven op 200°C.

  • Snipper de look en sjalot of ui fijn en stoof ze 2 minuten in 2 eetlepels olie.

  • Voeg een blikje ansjovisfilets in olijfolie en de olijfolie uit het blikje toe. Die ansjovis smelten mooi weg en geven de saus hun heerlijke smaak.

  • Voeg 70g tomatenpuree en een lepel oregano toe en laat dit 2 minuten mee bakken.

  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet het vuur uit.

  • Haal de pompoen uit de oven en schil eventueel de pompoen.

  • Doe het vruchtvlees van de pompoen en de olie vanop de schaal bij de tomatenpuree. We noemen het vanaf nu de pompoenpuree.

  • Plet of mix de saus kort. Er mogen gerust nog stukjes pompoen in de saus zitten.

  • Voeg 1 kuipje cottage cheese toe.

  • Voeg 100 g (vers) geraspte parmezaan toe.

  • Voeg 100ml room toe.

  • Voeg de rasp van 1 citroen toe.

  • Meng alles goed.

  • Metsel de lasagne. Doe een laagje pompoenpuree over de bodem van een ovenschaal, leg er (verse) lasagne bladen op, doe er weer pompoensaus over, lasagna, en herhaal,...

  • Eindig met saus. Bestrooi met heel veel gemalen parmezaan.

  • Bak de pompoenlasagne 24 minuten in de oven op 180°C.

  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi eventueel met peterselie en gegrilde pompoenpitten.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan de cottage cheese vervangen door Ricotta.

  • Niet Veggie kan natuurlijk ook, maar echt, je mist niets!


Mealpreppen

  • Deze saus maak je perfect op voorhand klaar.

  • Je kan deze saus ook perfect invriezen.


Veggie:

Volledig veggie: gebruik extra rode ui en bouillon om het zouter te maken.


Bereidingstijd:

Dit gerecht vraagt wel wat tijd in de oven, maar niet al te veel werk.

De pompoen kan ongeschild de oven in. Terwijl de pompoen en later de lasagne in de oven staan, ruim je lekker de keuken op.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



1.227 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page