top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Pompoenlasagne

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Veggie. Dit was 1 van de eerste Veggie gerechten waarvan wij zin in meer kregen. Om echt wekelijks eens op ontdekking te gaan in de veggiekeuken. Echt heerlijk dit!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Snij de (fles)pompoen in 4, verwijder de pitten en bestrijk met olie, chilivlokken, peper en zout.

  • Zet 50 minuten in de oven op 220°C.

  • Snipper de look en sjalot/ ui en stoof ze 5 minuten met 5 ansjovisfilets. Die smelten mooi weg. (Volledig veggie: gebruik extra rode ui en bouillon om het zouter te maken)

  • Voeg 1 klein blikje tomatenpuree en een lepel oregano toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Zet uit.

  • Meng 1 kuipje cottage cheese of ricotta (ja 1 is genoeg) met 100 g (vers)geraspte parmezaan, 100ml room, beetje nootmuskaat, de rasp van 1 citroen en peper en zout.

  • Haal het vruchtvlees uit de pompoen en meng het bij de tomatenpuree.

  • Metsel de lasagne. Een lepel pompoenpuree, (verse) lasagne bladen, kaas saus, pompoensaus, lasagne,…

  • Of kennen jullie mijn lasagne truc al wat de sauzen betreft? Tip: ze staat bij de klassieke lasagne.

  • Eindig met saus. Bestrooi met panko of paneermeel en parmezaan.

  • Bak 24 minuten in de oven op 180’.

  • Lekker met peterselie en gegrilde pompoenpitten.

  • Smakelijk.

Tips:

Niet Veggie kan natuurlijk ook, maar echt, je mist niets!


Bereidingstijd:

Dit gerecht vraagt wel wat tijd in de oven, maar niet veel werk.

Terwijl de pompoen en later de lasagne in de oven staan, doe je gerust iets anders.


107 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Eiersalade

bottom of page