top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Rabarbertaart

Lekker zuur en zoet tegelijk. Al kan je de taart ook net iets zoeter maken door de rabarber te bestrooien met vanillesuiker.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Schil de rabarber en doe er als je wenst een zakje vanillesuiker over.

  • Doe het volgende in een mengkom: 150g boter op kamertemperatuur, 190 g suiker, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels citroenrasp en eventueel 1 eetlepel amandel of vanille-extract

  • Klop dit een paar minuten op

  • Klop 3 eieren op, en voeg nadien lepel per lepel het ei toe terwijl je het deeg zachtjes verder klopt. Het deeg kan even gaan schiften, maar dat komt goed. Schraap ook het deeg af en toe van de randen weg.

  • Meng 100 g zelfrijzende bloem met 110 g amandelmeel en een snuifje zout. (Amandelmeel kan je kopen of zelf maken door amandelen zonder velletje kort en krachtig te mixen.)

  • Meng dit rustig toe terwijl je het deeg mengt.

  • Doe het deeg in een ingevette bebloemde taartvorm. Een cakevorm kan ook, maar dan moet die langer bakken!

  • Beleg met stukjes rabarber.

  • Bak de taart / cake 35 à 40 minuten: in de voorverwarmde oven op 180’. (Als hij te bruin wordt , even afdekken met aluminiumfolie. Als je er een prikker insteekt , moet die droog zijn. Bak anders nog even.

  • Laat 10 minuten afkoelen voor je hem ontvormt.

  • Laat afkoelen op een rooster.

  • Smakelijk.

Tips:

  • De cake is ook de dag erna nog lekker. Dan kan je hem zelfs uit de hand eten.


Bereidingstijd:

Het beslag is op 10 minuten klaar.


46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page