top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Salade met krieltjes en asperges

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Een heerlijke maaltijd salade! Met een gebakken krielaardappeltje en een fris kruiden sausje erbij, is dit echt genieten.

En voor wie een stukje vlees wenst; een lapje rosbief past er perfect bij.

Recept voor slaatje met asperges en krielaardappeltjes


Ingrediënten:

Ingrediënten voor slaatje met asperges en krielaardappeltjes


Bereidingswijze:

  • Maak een lekker tartaarsausje van 3 el mayonaise, 3 el (Griekse) yoghurt, 1 kl mosterd, 1 el peterselie, 1 el bieslook en 1 el dille. Knip de kruiden fijn!

  • Kruid de saus met zout en peper.

  • Schil de asperges. (Hou de schillen bij voor soep.)

  • Snij de asperges in stukken van 3 cm.

  • Was en snij de krielaardappeltjes in 2 of in 3.

  • Bak de krieltjes in olijfolie of bak ze in de airfryer. Als je ze bakt in de pan, kan je ze eerst 3 minuten koken.

  • Was de sla. Snij de komkommer en radijs in fijne plakjes.

  • Bak de asperges in lekkere olijfolie in 3 minuten gaar. Kruid de asperges met lekker zout en peper.

  • Leg bladen (Romeinse) sla in de borden.

  • Leg de komkommer, radijs, asperge en krielaardappelen erbij.

  • Leg 2 lapjes rosbief bij op het slaatje, indien gewenst.

  • Lepel de saus er een beetje over. Zet bij op tafel.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Het leuke aan koken is dat alles zo wat kan. Dus pas deze salade zeker naar wens aan. Als je het voedzamer wenst, kan een gekookt eitje er ook lekker bij zijn.


Veggie

Dit is vegetarisch ook super lekker!


Bereidingstijd:

Je kan op 30 minuten aan het eten zijn.




175 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page