top of page

Saus van gegrilde groenten

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 28 jun 2022
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 mrt

Deze saus heeft een heerlijk zoete en volle smaak en kan dienen als basis voor verschillende gerechten. De saus is niet alleen gezond, maar ook super gemakkelijk te maken. Ze zit vol smaak en is perfect als basis voor bij andere gerechten. En ook al ben je geen fan van aubergine, in deze saus gaat dat echt perfect!



Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Snij de paprika's in 2 en verwijder de zaadlijsten.

  • Schil de uien en snij ze in 4.

  • Wrijf met je handen of een borsteltje een lepel olijfolie uit over de groenten die je wil grillen.

  • Kruid met peper en zout.

  • Plaats de groenten op hun snijkant in de oven en grill ze 45 minuten.

  • Laat de groenten afkoelen en verwijder de velletjes.

  • Mix de tomaten met een eetlepel rode wijnazijn, de aubergine en de helft van de paprika’s tot een gladde saus.

  • Snijd de rest van de paprika’s in stukjes en voeg ze toe aan de saus voor extra textuur.

  • Breng de saus op smaak met peper, zout en een vierde van een blokje (kippen)bouillon.



Bewaren:

  • Je kan deze saus 2 dagen in de koelkast bewaren. En hij kan zelfs ingevroren worden.


Bereidingstijd:

Deze saus vol groenten vraagt even tijd omdat de groenten in de oven moeten grillen. Maar je bent er op zich niet lang mee bezig.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!



Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page