Saus van gegrilde groenten
- Joke & Félien
- 28 jun 2022
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 10 mrt
Deze saus heeft een heerlijk zoete en volle smaak en kan dienen als basis voor verschillende gerechten. De saus is niet alleen gezond, maar ook super gemakkelijk te maken. Ze zit vol smaak en is perfect als basis voor bij andere gerechten. En ook al ben je geen fan van aubergine, in deze saus gaat dat echt perfect!

Ingrediënten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de paprika's in 2 en verwijder de zaadlijsten.
Schil de uien en snij ze in 4.
Wrijf met je handen of een borsteltje een lepel olijfolie uit over de groenten die je wil grillen.
Kruid met peper en zout.
Plaats de groenten op hun snijkant in de oven en grill ze 45 minuten.
Laat de groenten afkoelen en verwijder de velletjes.
Mix de tomaten met een eetlepel rode wijnazijn, de aubergine en de helft van de paprika’s tot een gladde saus.
Snijd de rest van de paprika’s in stukjes en voeg ze toe aan de saus voor extra textuur.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een vierde van een blokje (kippen)bouillon.
Bewaren:
Je kan deze saus 2 dagen in de koelkast bewaren. En hij kan zelfs ingevroren worden.
Bereidingstijd:
Deze saus vol groenten vraagt even tijd omdat de groenten in de oven moeten grillen. Maar je bent er op zich niet lang mee bezig.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments