top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Scampi's in lookolie

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Zalig. En die geuren. Dit is echt genieten. En geloof ons, dit staat zo snel op tafel, en nadien kan je lekker wat brood in de olie soppen. Mmm.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en snij ze in een vlindertje. (middendoor in de bovenkant)

  • Pel 2 teentjes look en snij ze in fijne schijfjes.

  • Warm een flinke lepel boter op in een pan en voeg 2 el lepel olie toe.

  • Bak de scampi's alvast aan 1 kant rosé.

  • Draaai ze om en voeg de look toe.

  • Kruid ze met z+p. En als je ze net iets pikanter wil, dan kruid je ze ook met chilipeper of cayennepeper.

  • Voeg nog boter en / of olie toe als ze te droog worden.

  • Ze mogen net niet meer glazig zijn, dus zet het vuur op tijd uit. Kruid ze met z+p.

  • Voeg nog een lekkere olie toe en meng goed.

  • Lekker als hapje of met stokbrood.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Als je de scampi's gebruikt, die wij gebruiken, is het darmkanaal er al uit. Je trekt de schaal er dan zo af.

  • Wij gebruiken het Rozenzout en de chili van Mill&Mortar.

  • Je kan het ook met lookboter / kruidenboter doen, maar dat is dan weer een ander receptje.

  • Je kan uiteraard ook meer look gebruiken. Maar dat vinden wij zelf te overheersend.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 4 minuten op tafel, nadat je scampi's gepeld zijn.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


380 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page