top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Scampi's in lookolie

Bijgewerkt op: 17 mrt.

Sappige scampi's, gebakken in heerlijke olijfolie, met enkele teentjes knoflook, dat ruikt toch zo zalig. En die smaak! Die neemt je zo mee naar de Middellandse zee. Dit gerecht is een ware traktatie. Dit is echt genieten. En snel genieten ook, want dit smaakvolle gerechtje staat super snel op tafel. Genieten en soppen maar met dat stokbrood.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en snij ze in een vlindertje. (middendoor in de bovenkant)

  • Pel 2 teentjes look en snij ze in fijne schijfjes.

  • Warm een flinke lepel boter op in een pan en voeg 2 el lepel olie toe.

  • Bak de scampi's alvast aan 1 kant rosé.

  • Draai ze om en voeg de look toe.

  • Kruid ze met zout en peper. En als je ze net iets pikanter wil, dan kruid je ze ook met chilipeper of cayennepeper.

  • Voeg nog boter en / of olie toe als ze te droog worden.

  • Ze mogen net niet meer glazig zijn, dus zet het vuur op tijd uit. Kruid ze met z+p.

  • Voeg nog een lekkere olie toe en meng goed.

  • Lekker als hapje of met stokbrood.

  • Smakelijk.


Tips:

  • Als je de scampi's gebruikt, die wij gebruiken, is het darmkanaal er al uit. Je trekt de schaal er dan zo af.

  • Je kan uiteraard ook meer look gebruiken. Maar dat vinden wij zelf te overheersend.

  • Je kan scampi's ook met lookboter of kruidenboter bakken, maar dat is dan weer een ander receptje.


Mealpreppen / Bewaartips

  • Je kan de scampi al op voorhand pellen en afgedekt weg zetten.


Bereidingstijd:

Deze gebakken scampi zet je op 4 minuten op tafel, nadat je scampi's gepeld zijn.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


438 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page