top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Slagroomsoezen

Dit is 1 van mama's lievelingsdesserts. Die komt nog uit de tijd dat ze vroeger zo een zwaantje at. Met slagroom en ananas. Jeugdherinnering! En wij, wij smullen allemaal wel graag mee.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Doe 75 ml water en 75 ml melk, 80g boter in stukken, 1 snuifje zout en 2 zakjes vanillesuiker in een kookpot.

  • Breng aan de kook en roer.

  • Voeg 120g bloem toe en meng goed. Zet het vuur uit.

  • Verwarm de oven op 200°C voor. En bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe. Meng telkens goed voor je het volgende ei toevoegt. Meng nadien goed.

  • Doe het deegmengsel in een spuitzak en spuit soesjes. Hou spatie vrij tussen de soesjes want ze verdubbelen nog.

  • Kies de maat, wij maakten ze 4 à 5 cm. Dip met een natte vinger het topje terug wat plat zodat de soes rond wordt.

  • Bak ze 20 minuten in de oven op 200°C.

  • Zet de oven uit, doe de deur op een kier en laat ze nog 10 min staan.

  • Maak een klein gaatje in de soes en vul ze naar wens. Wij kiezen het liefst ananas of rood fruit en vers geklopte slagroom.

  • Klop hiervoor 300 ml slagroom (minstens 35% vet) met (vanille)suiker stijf. Wij gebruiken 4 zakjes vanillesuiker.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan ze met allerlei fruit vullen. Al vinden wij ananas het lekkerst.


Bereidingstijd:

De soezen zitten op 12 minuten in de oven.

Nadien nog slagroom kloppen en vullen, wat op 10 minuten lukt.

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page