top of page

Slagroomsoezen

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 24 jun 2022
  • 1 minuten om te lezen

Dit is 1 van mama's lievelingsdesserts. Die komt nog uit de tijd dat ze vroeger zo een zwaantje at. Met slagroom en ananas. Jeugdherinnering! En wij, wij smullen allemaal wel graag mee.

ree


Ingrediënten:

ree


Bereidingswijze:

  • Doe 75 ml water en 75 ml melk, 80g boter in stukken, 1 snuifje zout en 2 zakjes vanillesuiker in een kookpot.

  • Breng aan de kook en roer.

  • Voeg 120g bloem toe en meng goed. Zet het vuur uit.

  • Verwarm de oven op 200°C voor. En bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe. Meng telkens goed voor je het volgende ei toevoegt. Meng nadien goed.

  • Doe het deegmengsel in een spuitzak en spuit soesjes. Hou spatie vrij tussen de soesjes want ze verdubbelen nog.

  • Kies de maat, wij maakten ze 4 à 5 cm. Dip met een natte vinger het topje terug wat plat zodat de soes rond wordt.

  • Bak ze 20 minuten in de oven op 200°C.

  • Zet de oven uit, doe de deur op een kier en laat ze nog 10 min staan.

  • Maak een klein gaatje in de soes en vul ze naar wens. Wij kiezen het liefst ananas of rood fruit en vers geklopte slagroom.

  • Klop hiervoor 300 ml slagroom (minstens 35% vet) met (vanille)suiker stijf. Wij gebruiken 4 zakjes vanillesuiker.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan ze met allerlei fruit vullen. Al vinden wij ananas het lekkerst.


Bereidingstijd:

De soezen zitten op 12 minuten in de oven.

Nadien nog slagroom kloppen en vullen, wat op 10 minuten lukt.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page