Dit is 1 van mama's lievelingsdesserts. Die komt nog uit de tijd dat ze vroeger zo een zwaantje at. Met slagroom en ananas. Jeugdherinnering! En wij, wij smullen allemaal wel graag mee.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Doe 75 ml water en 75 ml melk, 80g boter in stukken, 1 snuifje zout en 2 zakjes vanillesuiker in een kookpot.
Breng aan de kook en roer.
Voeg 120g bloem toe en meng goed. Zet het vuur uit.
Verwarm de oven op 200°C voor. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe. Meng telkens goed voor je het volgende ei toevoegt. Meng nadien goed.
Doe het deegmengsel in een spuitzak en spuit soesjes. Hou spatie vrij tussen de soesjes want ze verdubbelen nog.
Kies de maat, wij maakten ze 4 à 5 cm. Dip met een natte vinger het topje terug wat plat zodat de soes rond wordt.
Bak ze 20 minuten in de oven op 200°C.
Zet de oven uit, doe de deur op een kier en laat ze nog 10 min staan.
Maak een klein gaatje in de soes en vul ze naar wens. Wij kiezen het liefst ananas of rood fruit en vers geklopte slagroom.
Klop hiervoor 300 ml slagroom (minstens 35% vet) met (vanille)suiker stijf. Wij gebruiken 4 zakjes vanillesuiker.
Smakelijk.
Tips:
Je kan ze met allerlei fruit vullen. Al vinden wij ananas het lekkerst.
Bereidingstijd:
De soezen zitten op 12 minuten in de oven.
Nadien nog slagroom kloppen en vullen, wat op 10 minuten lukt.
Comments