top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Soep van spitskool

Ja spitskool in de soep, dat is zeker het proberen waard. Deze winterse soep is een echte traktatie.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:


Op het vuur:

  • Snij 1 grote ui of 2 sjalotjes en 3 lente uitjes grof en stoof ze samen in 2 eetlepels vetstof.

  • Snij 1 spitskool in stukken en voeg toe.

  • Schil en snij 1 grote aardappel in stukken en voeg toe.

  • Stoof de groenten 2 minuten mee met de ui.

  • Voeg 1 l water, 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruiden en zout en peper toe.

  • Laat 10 minuten koken.

  • Mix de soep goed.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.

  • Smakelijk.


Voor de thermomix vrienden.

  • Snij 1 ui of 2 sjalotjes 5 sec op stand 4.

  • Spatel naar beneden.

  • Voeg 3 gesneden lente uitjes toe.

  • Doe er 2 eetlepels olijfolie bij.

  • Stoof 3 minuten op 105°, stand 1.

  • Snij 1 spitskool in stukken en voeg toe.

  • Voeg 2 bouillonblokjes kip en 1 blokje tuinkruiden en zout en peper toe.

  • Zet onder water.

  • Kook 10 minuten op 105°, stand 1.

  • Wij mixen als er veel groenten gebruikt worden, de soep in 2 keer. dus we scheppen er een aantal soeplepels uit en doen die even in een (kook)potje.

  • Mix de soep, 1 minuut op 10.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Voeg eventueel water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.

  • Smakelijk.



Serveertips:

  • Deze soep is lekker met extra verse kruiden als peterselie en bieslook.

  • Als je van een beet houdt, dan kan je een beetje spitskool achter houden en dat even krokant stoven en na het mixen toevoegen.


Bewaren / Invriezen

  • Je kan deze soep 3 tot 4 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.

  • Je kan de soep goed invriezen.



Bereidingstijd:

De soep staat op 20 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





1.137 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page