Lekker! Ja zelfs een kinderfavoriet. Maar sstt, je moet het ze niet persé vertellen. Er zit ook een courgette bij, die maakt het zachter. Laat ze nadien maar gewoon raden.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Op het vuur:
Snij de sjalot en ui grof en stoof ze in vetstof.
Snij de groenten en aardappel grof en stoof mee. De spruitjes doen wij zonder die harde kern.
Voeg na 2 minuten 1 liter water, 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en peper en zout toe.
Laat 15 minuten koken.
Mix de soep en voeg een lepel kruidenkaas en water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Smakelijk.
Voor de thermomix vrienden:
Snij de sjalot of ui en look 5 sec op stand 4.
Stoof 3 minuten op 105’, stand 1.
Voeg alle andere groenten en aardappel in stukken toe samen met 3 bouillonblokjes (kip en tuinkruiden) en peper en zout en zet onder water.
Kook 15 minuten op 105‘ stand 1.
Mix de soep 1 minuut op stand 10 en voeg een lepel kruidenkaas en water naar believen toe, afhankelijk hoe dik je de soep wenst.
Smakelijk.
Tips:
Als je de harde kern uit de spruitjes snijdt, is de soep niet bitter.
Bereidingstijd:
De soep staat op 20 minuten op tafel. Als je de harde kern er uit snijdt, heb je 5 minuten extra nodig.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments