Een sappig kippen kluifje om duimen en vingers bij af te likken. Deze bekoort iedereen! Van aperitiefhapje tot bij de nasi, het is echt genieten. Opgelet, echt sticky lekker.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Doe 150 ml water, 50 ml appelcider azijn, 100g bruine suiker, 1 el sriracha of tabasco, 1,5 el Worcestershire, 2 el ketchup, 1 kippenbouillonblokje en z+p in een antikleefpan, roer goed door, en laat al roerend 10 minuten inkoken.
Je krijgt dan een stroop. Als de kleine luchtbelletjes groter worden, goed blijven roeren. Als het dikker wordt als stroop, dan is het klaar.
Niet te ver laten inkoken, want dan heb je karamel, en dan is ie echt sticky aan de pan.
Leg de kippen drumsticks in een ovenschaal.
Doe de marinade erover.
En laat afgedekt 1 dag of nacht in de koelkast staan.
Haal de kip er een uur op voorhand uit.
Bak de kip 30 minuten in de oven op 180°.
Serveer eventueel met sezamzaadjes en kruiden die je lekker vindt.
Een lekker sausje mag, maar moet niet.
Smakelijk.
Thermomix recept: Dit ben ik nog aan het uittesten. Dat komt binnenkort op de website.
Tips:
Ja kan ze ook in de pan bakken.
Ze zijn ook lekker bij nasi.
Bewaartips:
Je kan ze al voorgebakken invriezen. Nadien in de oven weer op te warmen.
Bereidingstijd:
Het bereiden vraagt 15 minuten. Na het marineren moeten ze nog in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
header.all-comments