Je keuken ruikt heerlijk naar karamel terwijl je deze Franse klassieker met een twist maakt. Deze tarte tatin met rabarber combineert de zoetheid van karamel met de verfrissende, lichtzure smaak van rabarber. De rabarber wordt lekker zacht en de karamel krijgt een heerlijke smaak. Daaroverheen komt een knapperige, goudbruine korst. Als je de taart omdraait en de mooie, glanzende bovenkant ziet, weet je dat je iets speciaals hebt gemaakt. Een perfect dessert om van te smullen en indruk mee te maken!
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Deze taart maak je in een ovenvaste pan.
Schil 2 stengels rabarber. Je moet de hele schil er niet persé helemaal af doen.
Snij de rabarber in stukken van 4 cm.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe 100 g suiker in de ovenpan en voeg er een 40 ml water aan toe.
Meng de suiker en het water met de klopper en zet het vuur hoog.
Laat het suikerwater smelten tot een lichtgele karamel. Je moet zeker niet roeren. Je kan wel eens met de pan voorzichtig schudden. Als je ziet dat hij de kleur van appelsap krijgt, dan is het al bijna zover.
Roer dan zachtjes door de karamel en voeg voorzichtig nog 2 eetlepels water toe.
Als de karamel nog een beetje goudgeler wordt, en dikker, is de karamel klaar. Zet meteen het vuur uit en zet de pan op een andere plek.
Roer er 1 eetlepel boter door met de klopper.
Leg de stukken rabarber in de pan met karamel.
Rol het deeg uit en leg het bovenop de laag rabarber. Vouw de randen van het deeg aan de rand van de pan goed rond de rabarber. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Bak de Tarte Tatin 30 minuten in de oven: 180°C hetelucht.
Haal de pan voorzichtig uit de oven en leg een bord op de pan. Draai de pan met het bord voorzichtig om, zodat de tarte Tatin op het bord valt.
Serveer de Tarte tatin warm of koud.
Met een bolletje vanille-ijs erbij krijg je een overheerlijk dessert.
Smakelijk
Tips:
Je kan rabarber schilllen met een dunschiller. Maar je kan ook met een scherp mesje dun onder de schil gaan, en dan trek je de schil er zo af.
Officieel is Tarte Tatin met bladerdeeg; dus kies zeker wat je zelf het lekkerste vindt.
Bereidingstijd:
Je zet deze Tarte tatin met rabarber op 10 minuten in de oven.
Comentarios