top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Thais eenpansgerecht met kip

Dit is een echt een super snel lekker gerecht. Met veel groenten zelfs. Zo eens iets helemaal anders. Het staat zelfs op 10 minuten op tafel, dus zeker een blijvertje hier.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Snij 1 sjalot fijn en 1 courgette (zonder zaadlijst) in blokjes.

  • Kook 200 g (basmati) rijst in water met z + 0.5 bouillonblokje.

  • Smelt boter in een pan en warm de pan goed op.

  • Bak de Thaise kip bruin en keer na 2 minuten. Bak ook de andere kant goudbruin. De kip moet niet helemaal gaar zijn.

  • Doe het vlees na 2 min, uit de pan en leg opzij op een bord.

  • Doe 1 el olie in de pan en stoof een fijn gesneden sjalot, de courgette en 250 g fijne (diepvries)erwtjes. Kruid royaal met z+p, 1 el kurkuma, 1 el komijn, 1 el currypoeder, 1 el korianderpoeder, 1 kl mosterd(zaadjes).

  • Roerbak en voeg na 5 minuten een busje kokosmelk toe.

  • Voeg een 0.5 blokje kipbouillon en voldoende z+p toe.

  • Leg de kip terug bij in de pan en gaar nog 5 minuten.

  • Als je nog verse spinazie wil toevoegen, kan dat nu ook nog.

  • Serveer met de rijst. Werk eventueel af met koriander.

  • Smakelijk.

Tips:

  • Je kan gerust wat spelen met de kruiden. Gebruik gewoon wat je zelf lekker vindt.

  • Als je geen Thaise kip kan kopen, kan je zelf bovenstaande kruiden toevoegen. Wij posten later nog een recept met een verse curry.

  • Mosterdzaadjes moet je nog pletten tussen 2 lepels, of in een vijzel.


Bereidingstijd:

Dit is echt een snel comfy gerechtje dat op 10 minuten op tafel staat.


224 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page