Met deze gehaktballetjes tover je echt bij iedereen een glimlach op zijn gezicht. Ze happen heel snel weg, dus maak zeker genoeg.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 1 rode paprika fijn en 1 sjalot zeer fijn.
Snij het volgende heel fijn: 1 rode peper, 2 stengels citroengras (de buitenste bladeren gebruik je niet) en 1 stuk geschilde gember ter grootte van een pingpongbal.
Voeg 150 g paneermeel, de gember, de rode peper, de sjalot, het citroengras, 3 handen geknipte koriander, 3 el vissaus en een ei toe aan het gehakt. Meng goed.
Doe de paprika bij het gehakt en meng.
Rol gehaktballetjes. Wij maken ze 2.5 cm ongeveer.
Bak de gehaktballetjes in boter mooi bruin en gaar.
Serveer met een zoete of pikante chilisaus.
Smakelijk!
Tips:
Laat gerust een ingrediënt weg als je er geen fan van bent. Al kan ik je al verzekeren dat , ook al lust je geen gember of koriander, dat je dit hier wel lust.
Bereidingstijd:
Het snijden van de groenten neemt 10 minuten in beslag. Dan balletjes rollen, en die kan je meteen bakken. Op 25 minuten zijn deze Thaise gehaktballetjes klaar om op te eten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments