Deze Belgische klassieker krijgt een Thaise twist door het gebruik van een Thaise vinaigrette. Het maakt de tartaar heerlijk fris.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Snij 400 g steak / filet pur in blokjes of vraag het je slager. Zie tip.
Snij het volgende heel fijn: het wit van 3 lenteuitjes, 5 blaadjes basilicum, 15 blaadjes koriander, 5 blaadjes munt en snij 2 el gezouten cashewnoten grof.
Meng het rundvlees met 1 tl cayennepeper of Chilivlokken, het wit van de lenteui, de groene kruiden, zeezout en peper, rasp van 1 limoen, 4 el goede olijfolie en 5 el Thaise vinaigrette. (zie verder)
Serveer op een mooi bord en werk af met enkele blaadjes groene kruiden en een straaltje olijfolie of extra vinaigrette.
Smakelijk
Voor de Thaise vinaigrette:
Meng 4 el Thaise vissaus met 1 fijn gesnipperd sjalotje, 1/3de fijn gesnipperde rode peper, 1 kl rietsuiker, het sap van 1 limoen, 0.5 kl fijn gesneden munt en een 0.5 el fijn gesneden koriander.
Deze dressing is heel lekker bij rauwe groenten.
Tips:
Wie geen fan is van koriander, kan platte peterselie gebruiken.
Snij de steak zo fijn / grof zoals je hem zelf het lekkerst vindt.
Zet de vinaigrette op tafel voor de liefhebbers.
Serveer met een groene salade van Romeinse sla, radijsjes, sojaboontjes, komkommer en een beetje rode paprika en de vinaigrette.
Het recept is gebaseerd op de Steak Tartaar van Sergio Herman. Hij roert nog 1 el mayonaise onder de resterende Thaise vinaigrette maar eigenlijk is dat geen meerwaarde voor ons.
Bereidingstijd:
Deze lekkere steak tartaar op Thaise wijze zet je op 20 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments