Een klassieker. Met deze tiramisu laat je vele hartjes sneller kloppen. Je kan een grote schaal maken, of de Tiramisu serveren in kleine glaasjes. Zo is het ook perfect bij een dessertenbuffet.
Ingrediënten: voor 10 kleine glaasjes:
Bereidingswijze:
Splits 2 eieren en doe het eigeel en het eiwit apart in een mengschaal.
Klop het eiwit eerst op met de klopper. Zet opzij door het even op een bord te doen.
Klop 100 g slagroom op. Zet opzij. Je mag dezelfde klopper en kom gebruiken.
Klopt dan het eigeel op met 70 g suiker. Je mag dezelfde klopper en kom gebruiken.
Doe 250 g mascarpone bij het eimengsel van dooier en suiker. Meng goed.
Doe de slagroom bij het mascarponemengsel en meng voorzichtig.
Voeg eventueel nog 3 el Amaretto toe.
Voeg ook het eiwit toe en meng heel zachtjes.
Neem glaasjes waarin je de Tiramisu wil opbouwen.
Zet een tas koffie.
Doe de koffie in een bord en voeg er een scheut Amaretto bij. Naar wens.
Zet de vulling, de lange vingers en het koffiebord klaar.
Doe een lepel mascarponevulling in een glaasje. Breek de lange vingers in stukken, dip ze in de koffie en leg ze bij in het glaasje. Bedek met mascarponevulling en herhaal. Eindig met vulling of een koekje, net wat je wilt. Zie tip.
Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om weer op te stijven.
Garneer de Tiramisu met cacaopoeder.
Smakelijk
Tips:
Voor de kinderen kan je de koekjes enkel in koffie soppen, of gewoon de koekjes er zo in doen.
Gebruik net zoveel lange vingers dan je normaal gezien lekker vindt.
Mealpreppen / Bewaartips
Je kan Tiramisu tot 2 dagen op voorhand maken.
Bereidingstijd:
Je kan dit lekkers op 20 minuten maken, maar het moet nog wel minstens 2 uur opstijven.
Eén grote schaal is sneller gemaakt dan de kleintjes.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments