Deze Tiramisu met advocaat is supersimpel om te maken en ik durf te wedden dat bijna iedereen hier blij van wordt. De combinatie met romige mascarpone en advocaat is hemels. En het past supergoed bij Pasen, toch? Dit is genieten.
Ingrediënten: voor 12 kleine glaasjes:
Bereidingswijze:
Splits 3 eieren en doe het eigeel en het eiwit apart in een mengschaal.
Klop de 3 eiwitten eerst op met de klopper. Zet opzij.
Klopt dan de 3 eigelen op met 100 g suiker. Je mag dezelfde klopper en kom gebruiken.
Doe 500 g mascarpone bij het eimengsel van dooier en suiker. Meng goed.
Voeg het eiwit toe en meng heel zachtjes.
Neem glaasjes waarin je de Tiramisu wil opbouwen.
Zet de vulling, de speculaasjes en de advocaat klaar.
Doe een lepel mascarponevulling in een glaasje. Breek een speculaasje in stukken en leg ze bij in het glaasje. Lepel er een lepel Advocaat over. En herhaal. Eindig met vulling of een speculaasje, net wat je wilt. Zie tip.
Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om weer op te stijven.
Je kan hem garneren met wat speculaas of wat schilfers chocolade.
Smakelijk
Tips:
Je kan ook 2 eetlepels advocaat onder het mascarponemengsel roeren.
Of je roert 1 eetlepel advocaat onder de helft van het mascarponemengsel, zodat je laagjes krijgt.
Voor de kinderen kan je dit dessertje maken zonder de advocaat.
Je kan met Pasen nog afwerken met kleine Paaseitjes.
Mealpreppen / Bewaartips
Je kan dit mascarponeglaasje al de dag op voorhand maken.
Bereidingstijd:
Je kan deze tiramisu met advocaat op 12 minuten maken, maar hij moet nog wel minstens 2 uur opstijven. Smakelijk!
Comments