Wij zijn dol op zalmsalade. Op een broodje of een toast, als aperitiefhapje of als lunch, zalmsalade smaakt ons echt zo goed. Of zeggen jullie zalmsla?
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Koel af.
Bak / Wok / stoom de zalm in 1 el olie. Je kan de zalm al snel met een vork pletten zodat die sneller gaar is. Wij bakken hem graag zodat je en malse en krokante stukjes zalm hebt. Zie dat de zalm niet te gaar (droog) is!
Meng 2 el (Griekse) yoghurt met 2 el mayonaise, 1 tl ketchup, 2 el geknipte peterselie, 2 el geknipte bieslook en 1 tl paprikapoeder. Kruid met zout en peper.
Snij een half rood uitje fijn en voeg toe.
Plet de eieren en voeg ze toe.
Voeg de zalm toe.
Meng goed.
Snij lekker (stok) brood in sneetjes.
Grill ze in de oven of in de pan.
En beleg ze met de zalm.
Smakelijk
Tips:
Je kan de toasts na het beleggen afwerken naar smaak met bv stukjes tomaat en rucola, komkommer en radijs, extra lenteui en kappertjes,....
Je kan deze zalmsalade ook maken met zalm uit blik. Wij doen zelfs wel eens een combinatie van een stuk verse zalm en een blik zalm. Lekker!
Bereidingstijd:
Je kan deze zalmsla op 15 minuten op tafel zetten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments