top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Tomatensaus van gegrilde tomaten

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

De geur van deze saus is echt fantastisch. En de smaak is nog een niveautje hoger dan fantastisch. We kwamen ertoe omdat we halfgedroogde tomaten wilden maken, die uiteindelijk dus nog niet halfgedroogd waren. Maar we moesten weg, dus er was geen tijd om de tomatensaus verder te grillen. Dus we lieten de tomaten in de oven staan, nadien in de koelkast en de dag erop hebben we pas de saus gemixt. Oh die was hemels!


Recept voor gegrilde tomatensaus met tomaten, look, rozemarijn, basilicum en olijfolie

Ingrediënten:

Ingrediënten voor gegrilde tomatensaus met tomaten, look, rozemarijn, basilicum en olijfolie


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 90°C.

  • Neem een ovenschaal en leg er een bakpapier op.

  • Snij 1 kg kleine lekkere Roma tomaatjes / kerstomaatjes in 2.

  • Leg de tomaten met de gesneden kant op de ovenschaal.

  • Kneus 4 teentjes knoflook en leg ze tussen de tomaten.

  • Rits er (verse) tijm over. Dit mag zeker een eetlepel zijn.

  • Rits er (verse) rozemarijn over. Dit mag zeker een eetlepel zijn.

  • Leg er (verse) blaadjes basilicum bij.

  • Besprenkel er een paar goeie scheuten lekkere olijfolie over. (50 tot 100 ml)

  • Kruid met zout en peper.

  • Grill de tomaten 1 uur in de oven op 90°C.

  • Laat ze nadien nog een uur in de warme oven staan. Langer mag zeker ook.

  • Doe alles voorzichtig in een pot waarin je de tomaten wil mixen. Je kan de teentjes look bij de tomaten uitknijpen.

  • Als je de tijd hebt, dan kan je de tomaten nog een dagje of een nachtje laten trekken. Doe ze dan alvast in de pot waarin je wil mixen, en zet het koud.

  • Mix de tomaten goed. De velletjes en kruiden zijn dan mee gemixt.

  • En dan heb je echt de lekkerste tomatensaus. Zie tip.

  • Smakelijk

Met de Thermomix

Wij mixten de saus 1 minuut op stand 10.


Serveertips

  • Deze saus is zo lekker bij pasta, als basis voor lasagne,... Hij is lekker bij groenten, bij een stukje vis, vlees,...

  • Je zou de tomatensaus nog door de passe-vite of een zeef kunnen halen, maar dat moet zeker niet.


Bewaartips:

  • Je kan deze saus 4 dagen in de koelkast bewaren.

  • Je kan de saus ook invriezen.

  • Als je de saus in kleine porties invriest, dan kan je dit als smaakmaker toevoegen bij andere sauzen.


Bereidingstijd:

De tomaten zitten op 5 minuten in de oven. en die doet daarna de rest.

Na het mixen van de tomaten kan je meteen genieten van de lekkerste tomatensaus.




 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


2.826 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Guacamole

bottom of page