top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Tulband cake

Op zoek naar een heerlijke cake die dankzij zijn prachtige vorm ook nog eens mooi staat op je feesttafel? Met een tulband cake heb je die gevonden. Prachtig en lekker.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

  • Leg de boter alvast uit de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 160°C.

  • Vet een cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem. Doe het overtollige bloem weg.

  • Splits 6 eieren en hou het eiwit apart.

  • Klop de eiwitten stijf. Hou ze even apart.

  • Doe de 6 eigelen in een mengkom.

  • Voeg er 275 g suiker en 3 pakjes vanillesuiker bij.

  • Meng de eigelen met de suiker tot je een bleke massa hebt.

  • Voeg 300 g malse boter toe aan het beslag.

  • Zeef 300 g zelfrijzende bloem bij het beslag.

  • Meng de boter en de bloem onder het beslag.

  • Meng voorzichtig het eiwit onder het beslag.

  • Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake in de voorverwarmde oven.

  • Bak de cake 50 à 60 minuten op 160°C (50 à 60 minuten gemiddeld).

  • Check met een stokje. Als het stokje droog is, dan is de cake klaar.

  • Smakelijk.



Tips:

  • Kleine of grote vorm? Wij maakten dit recept met 6 eieren en 300g suiker, 300 g bloem en 300 g suiker. Gebruik bij een kleinere vorm 4 eieren.

  • De algemene tip is dat je per 1 ei, 50 g boter, 50 g suiker en 50g bloem neemt.

  • Wij gebruiken rietsuiker of witte suiker.

  • De baktijd is afhankelijk van je oven, dus check even of de cake zeker gaar is.


Bereidingstijd:

Je kan deze cake op 10 minuten in de oven zetten.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 




194 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page