top of page

Vijgencarpaccio met burrata en parmaham

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 28 sep
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 okt

Dit is echt herfst op je bord. Zalig. Die smaken combineren zo lekker. Meer moet het voor ons niet zijn. Als deze bij ons op tafel komt, dan is het altijd genieten.

Vijgen met burrata mozzarella parmaham pistache dressing

Ingrediënten:

ree

Bereidingswijze:

  • Maak een dressing met 6 eetlepels goede olijfolie, 3 eetlepels citroensap en 1 eetlepel honing en kruid met z+p.

  • Werk liefst met rijpe vijgen.

  • Schil en snij de vijgen in plakjes en schik ze op een bord.

  • Druk de vijgen zachtjes iets platter met een glas.

  • Leg burrata, parmaham en rucola op de vijgen.

  • Bedruppel met balsamico en met de dressing.

  • Werk af met pistachenoten

  • Dit is super lekker met nanbrood of met brood waarmee je goed kan 'soppen'.

  • Geniet.

Tips:

  • Je moet de vijgen niet schillen.

  • Je kan uiteraard ook (buffel) mozzarella gebruiken.

  • Dit gerecht eten wij liefst als de vijgen goed rijp zijn. Liever het gerecht een dagje uitstellen, zodat de vijgen perfect zijn en alles lekker smeuïg is.

  • Je kan dit gerecht ook met perziken, nectarines of meloen maken.

  • We eten dit ook wel eens tussen een broodje.


Bereidingstijd:

Deze heerlijke salade zet je op 10 minuten op tafel.



Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page