Vijgencarpaccio met burrata en parmaham
- Joke & Félien
- 28 sep
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 26 okt
Dit is echt herfst op je bord. Zalig. Die smaken combineren zo lekker. Meer moet het voor ons niet zijn. Als deze bij ons op tafel komt, dan is het altijd genieten.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Maak een dressing met 6 eetlepels goede olijfolie, 3 eetlepels citroensap en 1 eetlepel honing en kruid met z+p.
Werk liefst met rijpe vijgen.
Schil en snij de vijgen in plakjes en schik ze op een bord.
Druk de vijgen zachtjes iets platter met een glas.
Leg burrata, parmaham en rucola op de vijgen.
Bedruppel met balsamico en met de dressing.
Werk af met pistachenoten
Dit is super lekker met nanbrood of met brood waarmee je goed kan 'soppen'.
Geniet.
Tips:
Je kan uiteraard ook (buffel) mozzarella gebruiken.
Dit gerecht eten wij liefst als de vijgen goed rijp zijn. Liever het gerecht een dagje uitstellen, zodat de vijgen perfect zijn en alles lekker smeuïg is.
Je kan dit gerecht ook met perziken, nectarines of meloen maken.
We eten dit ook wel eens tussen een broodje.
Bereidingstijd:
Deze heerlijke salade zet je op 10 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
