top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Vijgen, mozzarella en parmaham

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023

Dit is echt herfst op je bord. Zalig. Die smaken combineren zo lekker. Meer moet het voor ons niet zijn. Als deze bij ons op tafel komt, dan is het altijd genieten.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

Wij doen als hoofdgerecht per persoon 5 vijgen, 4 lapjes parmaham en 1 bol mozzarella.

  • Werk liefst met rijpe vijgen.

  • Schil eventueel de vijgen, maar het moet niet.

  • Kruis ze in.

  • Trek de (buffel)mozzarella in stukken en leg ze tussen de vijgen.

  • Serveer met Parmaham. Of laat het zo als je geen vlees wenst.

  • Bestrooi met een lekker zout.

  • Maak een sausje 6 el goede olijfolie, 3 el citroensap, 1 el honing en kruid met z+p.

  • Bedruip met het sausje.

  • Dit is super lekker met nanbrood of met brood waarmee je goed kan 'soppen'.

  • Geniet.

Tips:

  • Je kan uiteraard ook burrata gebruiken.

  • Dit gerecht eten wij echt wanneer de vijgen goed rijp zijn. Liever het gerecht een dagje uitstellen, zodat de vijgen perfect zijn en alles lekker smeuïg is.

  • Je kan dit ook met perziken, nectarines of meloen maken.

  • We eten dit ook wel eens tussen een broodje.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 10 minuten op tafel.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


274 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page