top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Visburgers

Bijgewerkt op: 29 jun. 2022

Dit is echt een kinderfavoriet. Zo eentje die bij 'de grote mensen' ook blijft hangen. 30 jaar geleden at ik dit bij een vriendje, en die visburgers werden daar visballen genoemd. Naar Yoke, hun oma. Toevallig, toch. Ze kunnen dus niet ontbreken. Eerbetoon!



Ingrediënten:



Bereidingswijze:

  • Maak een lekkere puree van 700 g gekookte aardappelen, z+p en nootmuskaat. Doe er enkel 1 eidooier bij (hou eiwit bij) en gebruik geen melk.

  • Kook 500g kabeljauw of andere witte vis in bouillon en giet goed af.

  • Meng met de puree.

  • Voeg 3 el peterselie, 3 el bieslook en 1 zeer fijn gesnipperde sjalot of rood uitje toe. Meng goed. Laat even wat afkoelen.

  • Maak er burgers van.

  • Meng het eiwit met een volledig eitje op een bord

  • Doe de burgers eerst door het geklutst eitje en dan door paneermeel. Zet in de koelkast tot gebruik.

  • Bak ze goudbruin in een pan met boter.

  • Serveer met rauwkost en een lekker sausje.

  • Cocktailsaus is er heel erg lekker bij. Of ons lekkere prinsessenboontjessausje of onze Rigottesaus. Mmmmm.

  • Smakelijk!

Tips:

  • Ter vervanging van kabeljauw kan je elke witte vis gebruiken.

  • Je kan er nog tomaatjes bij serveren.


Bereidingstijd:

De vispuree is snel klaar. Alleen moet je er nog wel burgers van maken, en dat neemt wel 15 minuten extra in beslag.

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page