top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Vogelnestjes

Bijgewerkt op: 17 mrt.

Dat zijn Jeugdherinneringen. ❤️ Dit nostalgisch gerecht doet zowel jong als oud watertanden. De verrassende vulling van een eitje is hier nog groter, want wij laten de eidooier nog een beetje lopend. Dat is helemaal een feest. Ja onze jeugd vraagt vaak achter vogelnestjes, dus we maken hen met plezier gelukkig.


Ingrediënten


Bereidingswijze: Voor 4 personen

  • Kook de eitjes maximum 6 minuten en koel meteen af.

  • Pel de eitjes heel voorzichtig, want het eigeel is niet volledig gestold. zie tip.

  • Meng 600 g gemengd gehakt met 50 g paneermeel, zout en peper.

  • Maak op je handpalm een deel gehakt plat met een dikte van maximum een 0.5 cm. Bij ons is een handpalm vol gehakt net voldoende om 1 ei in te pakken.

  • Pak het eitje helemaal in met het gehakt. Knijp de naden voorzichtig toe.

  • Vul 3 borden: eentje met bloem, eentje met een geklopt eitje en eentje met paneermeel.

  • Rol het vogelnest eerst door de bloem, dan door het eitje en dan door het paneermeel.

  • Herhaal met alle vogelnestjes.

  • Bak de vogelnestjes in frietvet op 160°C.

  • Je kan ze ook in de airfryer of in de oven bakken: 15 minuten op 160°C.

  • Lekker met tomatensaus.

  • Smakelijk

Tips:

  • De dooier gaart wel harder door als je ze in de oven bakt.

  • Je kan ook gebakken champignons toevoegen aan de tomatensaus.

  • Lekker met puree erbij.


Veggie

  • Je kan vegetarisch gehakt nemen.

Bewaren / Invriezen

  • Je kan het mengsel al op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren voor later die dag.

  • Het omeletje kan je ook al op voorhand bakken.


Bereidingstijd:

Het vraagt wel een dik half uur om deze vogelnestjes te maken.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


559 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nachoschotel

Comentarios


bottom of page