top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Worstenbroodjes

Bijgewerkt op: 15 jan.

Pas maar op, want deze worstenbroodjes zijn verslavend lekker. Aanvallen hoor, zo bij het aperitief. Wij maken ze steeds dubbel, en vriezen een portie in. Bij een klein goestingske staan ze dan snel op tafel.


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Meng 500g gehakt (Wij doen kalfs of gemengd gehakt) met 50g paneermeel, 80g gemalen kaas, een ei, zout en peper.

  • Je kan er ook een koffielepel mosterd aan toevoegen.

  • Meng goed.

  • Rol het bladerdeeg uit. Als je zoals ons de grote rechthoekige rol bladerdeeg uit de koeling gebruikt, snij ze dan over de lengte door.

  • Leg een worst gehakt in de lengte op het bladerdeeg. Doe ongeveer 2.5 cm dik.

  • Knijp een streepje ketchup over het gehakt.

  • Rol het bladerdeeg strak op en leg de naad onderaan.

  • Snij het worstenbroodje in de gewenste stukjes.

  • Leg ze op ovenpapier op de bakplaat.

  • Kwast ze in met geklutst ei.

  • Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven op 185°C. (liefst hetelucht)

  • Smullen maar!


Tips

  • Je kan deze worstenbroodjes uiteraard ook maken zonder gemalen kaas bij het gehakt te doen.

  • Het is ook super lekker om een fijn gesneden uitje met een gesneden teentje look 3 minuten aan te stoven met zout, peper en Provençaalse kruiden. Laat even afkoelen en meng mee onder het gehakt.

  • Je kan ook bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Leg het dan even open op tafel. 5 minuten is perfect, want het plakt harder als het helemaal ontdooid is.

  • Draai eventueel de worstenbroodjes na het bakken om en bak ze nog 5 minuten.

  • Niet schrikken, er komt wat vet / vocht uit de broodjes, dat is van de kaas. Als je ze dus nog omdraait, bakt ook de onderkant mooi bruin.


Mealprep / Bewaren

  • Je kan deze worstenbroodjes perfect op voorhand maken en bakken.

  • Je kan ze ook invriezen.

  • Je kan ze nadien rustig laten ontdooien, en in de oven op 100°C terug opwarmen. Eventueel kan je de worstenbroodjes daarom de eerste keer 5 minuten minder lang bakken.


Bereidingstijd:

Deze worstenbroodjes zijn op 30 minuten klaar.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

1.220 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page