top of page

Worstenbroodjes met witloof

Foto van schrijver: Joke & FélienJoke & Félien

Geniet van een heerlijke twist op een klassieker: knapperige worstenbroodjes gevuld met de verfijnde smaak van witloof. Perfect voor een hartige snack of een verrassend aperitief.

Je kan natuurlijk het gehakt ook splitsen en de helft van de worstenbroodjes op de klassieke manier maken. Pas maar op, want deze worstenbroodjes zijn verslavend lekker.

Ingrediënten:


Bereidingswijze: voor Gebruik voor 500 gehakt best 2 rollen bladerdeeg. dan heb je, als je stukjes van 3 cm snijdt, een 35 tal worstenbroodjes

  • Snij 1 tot 2 stronkjes witloof, zonder de harde kern, in fijne ringen.

  • Stoof ze 5 minuten in 1 eetlepel boter en kruid ze met zout en peper.

  • Meng intussen 500g gehakt (Wij doen kalfs of gemengd gehakt) met 50g paneermeel, 80g gemalen kaas, een half geklutst ei, zout en peper.

  • Je kan er ook een koffielepel mosterd aan toevoegen.

  • Meng goed.

  • Laat het witloof even afkoelen en meng het onder het gehakt.

  • Rol het bladerdeeg uit. Als je zoals ons de grote rechthoekige rol bladerdeeg uit de koeling gebruikt, snij ze dan over de lengte door.

  • Leg een worst gehakt in de lengte op het bladerdeeg. Doe ongeveer 2.5 cm dik.

  • Knijp een streepje ketchup over het gehakt.

  • Rol het bladerdeeg strak op en leg de naad onderaan.

  • Snij het worstenbroodje in de gewenste stukjes.

  • Leg ze op ovenpapier op de bakplaat.

  • Kwast ze in met de rest van het geklutste ei.

  • Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven op 185°C. (liefst hetelucht)

  • Smullen maar!


Tips

  • Je kan deze worstenbroodjes uiteraard ook maken zonder witloof bij het gehakt te doen.

  • Het is ook super lekker om een fijn gesneden uitje met een gesneden teentje look 3 minuten aan te stoven met zout, peper en Provençaalse kruiden. Laat even afkoelen en meng mee onder het gehakt.

  • Je kan ook bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Leg het dan even open op tafel. 5 minuten is perfect, want het plakt harder als het helemaal ontdooid is.

  • Draai eventueel de worstenbroodjes na het bakken om en bak ze nog 5 minuten op ook de onderkant moor bruin en krokant te krijgen.

  • Niet schrikken, er komt wat vet / vocht uit de broodjes, dat is van de kaas. Als je ze dus nog omdraait, bakt ook de onderkant mooi bruin.


Mealprep / Bewaren

  • Je kan deze worstenbroodjes perfect op voorhand maken en bakken.

  • Je kan ze ook invriezen.

  • Je kan ze nadien rustig laten ontdooien, en in de oven op 100°C terug opwarmen. Eventueel kan je de worstenbroodjes daarom de eerste keer 5 minuten minder lang bakken.

  • Wij maken ze steeds dubbel, en vriezen een portie in. Bij een klein goestingske staan ze dan snel op tafel


Bereidingstijd:

Deze worstenbroodjes met witloof zitten op 12 tot 15 minuten in de oven.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

128 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page