top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Wortelsoep met gegrilde wortelen

Deze soep is super smaakvol omdat we de groenten in de oven gegaard hebben. De groenten worden binnenin lekker zacht. En langs buiten worden ze lichtjes gebakken. Een beetje gekarameliseerd zelfs, en dat geeft een heerlijk zoet resultaat.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:


  • Snij 1 rode ui en 2 sjalotjes grof.

  • Rasp en snij 8 grote wortelen in schijfjes van 0,5 cm dik.

  • Leg de ui, sjalot, wortelen en 2 teentjes look samen op een bakplaat.

  • Voeg 4 eetlepels olijfolie toe.

  • Voeg 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 koffielepel komijn en 1 theelepel chilipeper toe.

  • Meng alles.

  • Stoom of grill de groenten 15 minuten in de oven op 180°.

  • Doe de groenten in een blender of een kookpot.

  • Voeg 1 liter water en 2 bouillonblokjes toe. Wij nemen 1 blokje kip en 1 blokje tuinkruidenbouillon.

  • Kruid nog met zout en peper.

  • Mix de soep goed.

  • Voeg 100 ml kokosroom toe.

  • Smakelijk.


Voor de thermomix vrienden.

  • Deze soep is net zo lekker omdat de groenten in de oven gegaard zijn.

  • Je kan nadien de soep 1 minuut mixen op stand 10.

  • Smakelijk.


Met de stoomoven

  • Zet de stoomoven op medium vochtigheid.

Serveertips:

  • Deze soep is lekker met gebakken broodkorstjes.


Tips:

  • Je kan de soep ook gewoon maken zoals anders. Dan heb je ook een lekkere wortelsoep.

  • Je kan ook gewone room gebruiken als je geen fan bent van kokosroom.

  • Je kan de kruiden toevoegen die je lekker vindt.


Bewaren / Invriezen

  • Je kan deze soep 3 tot 4 dagen in een koude koelkast bewaren. Warm telkens slechts de soep op die je nodig hebt.

  • Je kan de soep goed invriezen.


Bereidingstijd:

De soep staat op 20 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 





239 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page