top of page
Foto van schrijverJoke & Félien

Wraps met scampi en knapperige groenten

Deze wraps met sappige scampi laten je bij elke hap genieten. Smaakvolle gemarineerde scampi in een zachte wrap met een verfrissende crunch van knapperige groenten. Dat is de ideale maaltijd en het staat ook nog eens snel op tafel.

Laat het smaken!


Ingrediënten


Bereidingswijze:

  • Pel de Scampi en verwijder het darmkanaal. Of koop net als ons al schoongemaakte scampi.

  • Doe de scampi in een schaal en voeg 3 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel Paprikapoeder, 1 koffielepel Mexixaanse kruiden en 1 theelepel Chilipeper toe.

  • Pers er 1 teentje knoflook bij en kruid met zout en peper.

  • Meng goed. Zet weg in de koelkast. Ze mogen gerust enkele uren marineren.

  • Maak guacamole met 2 avocado's, Mexicaanse kruiden en zout en peper.

  • Maak een tomatensalsa met 8 kleine trostomaten, 1 komkommer zonder de zaadlijsten, een half fijn gesneden rood uitje en een kneepje limoensap. Kruid met zout en peper en meng goed.

  • Bak de scampi in een pan met olijfolie kort gaar.

  • Doe de sla, tomatensalsa, quacamole en de gebakken scampi in mooie potjes en zet op tafel.

  • Gril eventueel de wrap of tortilla kort.

  • Beleg de wraps naar keuze.

  • Serveer eventueel nog met een pikante sausje.

  • Smakelijk.

Tips

  • Je serveert zelf wat je lekker vindt. Ieder kan zelf zijn wrap beleggen.

  • Wij maken onze guacamole zo. Je kiest zelf hoe fijn je hem prakt of mixt.

  • Wie fan is van koriander, kan dat bij de guacamole voegen.

  • Serveer eventueel nog met stukjes mango of ananas.


Mealprep:

  • Je kan de scampi al een dag van tevoren pellen en marineren.

  • Je kan de tomatensalsa al op voorhand maken. Al vinden wij het lekkerder als het niet uit de koelkast komt.


Bereidingstijd:

Je hebt slechts 25 minuten werk aan deze wraps. Als je de scampi laat marineren, moet je die tijd er nog wel bijtellen.



 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 


1.507 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol-au-vent

Comments


bottom of page