Wij weten wel zeker dat we jullie ook blij kunnen maken met een lekkere vanillewafel. Heerlijk bij de pauze, als ontbijt, of nog eentje bij de tv... Het is elke keer genieten. En het liefst eten wij ze de dag nadat ze gebakken zijn.
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Meng 500 g zelfrijzende bloem met 325 g suiker.
Voeg 5 zakjes vanillesuiker toe.
Voeg het pulp van 1 vanille stokje toe. Of zie tip.
Smelt 375 g boter.
Splits de 4 eieren.
Maak een kuiltje in de bloem met suiker en doe daarin 4 eidooiers, 400 ml melk en de gesmolten boter.
Meng alles zachtjes met de klopper.
Klop het eiwit op.
Voeg de helft van het eiwit toe aan het beslag en meng voorzichtig.
Meng de andere helft van het eiwit er nog bij en meng weer zachtjes.
Warm je wafelijzer op.
Begin te bakken.
Laat de wafels even op een rooster afkoelen.
Smakelijk
Tips
De wafels komen krokant uit het wafelijzer. Als je ze luchtdicht of in aluminium verpakt, worden ze weer zacht. Wij vinden ze zacht het lekkerst.Je hebt 18 grote wafels met dit recept. Je kan uiteraard ook kleinere wafels bakken door minder deeg in je wafelijzer te doen.
Wij verdubbelen het recept zelfs nog want wij smullen graag nog een paar dagen van deze zachte wafels
.
Tips om nog sneller het beslag te maken
Je kan 1 eetlepel vanille essence toevoegen in plaats van het vanillestokje.
Je kan de eieren ook gewoon in hun geheel toevoegen. Dan zijn de wafels ook heel lekker. Ze zijn iets minder luchtig, al moeten we misschien de blinde test hier thuis eens doen.
Mealprep:
Je kan deze vanillewafels perfect op voorhand bakken.
Je kan deze wafels zelfs perfect invriezen. Doe er een bakpapiertje tussen en vries ze meteen als ze afgekoeld zijn, in. Laat ze nadien rustig ontdooien. Of steek ze kort in de toaster, maar dan worden ze weer krokant.
Bereidingstijd:
Het deeg voor de wafels maak je op 10 minuten.
Nadien kan je de wafels bakken.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentarios