top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Zalm in Thaise kokosroomcurry

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023

Dit is echt een heerlijk romig gerecht waarbij je door het wisselen van groenten elke keer een ander heerlijk gerecht krijgt. Je kan de zalm ook met ander lekkers vervangen. Topgerechtje!

Recept voor zalm in thaise kokoroomcurry


Ingrediënten

Ingrediënten voor zalm in thaise kokoroomcurry


Bereidingswijze:

  • Snij de paksoi in groffe ringen, de 2 rode paprika's in blokjes en de ui fijn.

  • Doe 2 el (arachide)olie in een grote (wok)pan. Warm op.

  • Bak de zalm aan elke zijde 1 à 2 minuten aan.

  • Leg even op een bord.

  • Kook de (Basmati) rijst in water met een half bouillonblokje en zout. Doe dit terwijl je de volgende stappen doet. (75g per persoon)

  • Doe 1 el extra olie in de pan van de zalm.

  • Bak 1 fijn gesneden uitje 1 minuut in die pan. Roerbak.

  • Knijp er een teentje knoflook bij uit. Roerbak.

  • Voeg de gesneden blokjes paprika toe en roerbak 2 minuten.

  • Maak een kuiltje en doe daarin 1 blikje tomatenpuree. Voeg 3 el rode curry toe. Roerbak dit 1 minuut in het kuiltje, dat komt de smaak ten goede. Meng nadien.

  • Kruid met komijn, paprikapoeder en chilipeper of cayennepeper.

  • Voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.

  • Voeg 1 el vissaus, 1 el pindakaas, 200 ml kokosroom, 0.5 bouillonblokje en z+p toe en roer goed.

  • Laat goed opwarmen.

  • Voeg de zak spinazie toe en roer door de saus.

  • Leg de zalm nog in de saus en laat die, afhankelijk hoe rosé je de zalm wenst, nog 2 à 4 minuten mee opwarmen / gaar worden.

  • Dien op met Thais basilicum of koriander, fijn gesneden lente uitjes, gebakken uitjes en als je het pikanter wenst, kan je nog rode peperringetjes toevoegen.

  • Je kan nog een kneepje citroen toevoegen.

  • Smakelijk

Tips:

  • Je kan eindeloos variëren met de groenten die je gebruikt.

  • Je kan als je dit recept 1 keer gemaakt hebt, het helemaal naar je hand zetten. Meer of minder rode curry, meer kokosroom, andere groenten,...

  • Dit is ook heel lekker met kip.

  • Je kan ook gember meebakken met de ui en look.


Bewaren:

Je kan dit tot 2 dagen later in de koelkast bewaren.

Je kan het ook goed invriezen.

Wij eten het de ene dag met zalm, en de volgende dag met kip.


Bereidingstijd:

Je kan dit lekkers op 25 minuten op tafel zetten.


834 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page