top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Zalm met gnocchi en gegrilde courgette

Bijgewerkt op: 18 jul. 2023

Dit is een gezond snel klaar gerechtje. De zalm en de gnocchi kunnen zo in de pan. En een courgette is zo gegrild. Een lekker paprikasausje maakt het af.


Ingrediënten:


Werkwijze

  • Stoof 1 fijn gesneden sjalot en voeg 2 rode paprika in reepjes toe. Zet net onder water en voeg een blokje bouillon toe. Laat dit koken.

  • Snij repen of plakken van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf. Leg ze in een schotel.

  • Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.

  • Grill de zalm 4 minuten aan elke kant. Kruid met z+p en bv Za'atar.

  • Bak de gnocchi krokant in 3 el olie.

  • Mix de paprikasaus glad en haal ze eventueel door een zeef. Kruid met z+p.

  • Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.

  • Leg het lekkers op een bord en werk af met saus.

  • Werk af met de kruidenolie en eventueel met blaadjes basilicum.

  • Smakelijk!


Voor de thermomix vrienden:

  • Snij 1 sjalotje 5 seconden op stand 5.

  • Spatel naar beneden.

  • Voeg 1 el olie bij en stoof 2.5 minuut op stand 1 op 105°.

  • Snij intussen 2 rode paprika in grove stukken.

  • Voeg ze toe en stoof 1 minuut mee op 105° op stand 1.

  • Zet ze net onder water en kook 6 minuten op stand 1 op 105°, zonder deksel.

  • Voeg een bouillonblokje toe en z+p.

  • Mix 1 minuut op stand 10.

  • Werk de paprikasaus af met een klontje boter en 1 tl srirachasaus.

  • Grill de zalm 4 minuten aan elke kant. Kruid met z+p en bv Za'atar.

  • Bak de gnocchi krokant in 3 el olie.

  • Snij repen van de courgette, dit gaat vlot met een kaasschaaf.

  • Gril de courgette en leg er 2 gepelde sjalotjes bij die je in 2 gesneden hebt.

  • Leg het lekkers op een bord en werk af met saus.

  • Werk af met de kruidenolie en eventueel met blaadjes basilicum.

  • Smakelijk!


Tips:

  • Dit is lekker met een kruidenolie:

  • Maak een kruidenolie van de groene kruiden die je lekker vindt en/of in huis hebt. Wij gebruiken peterselie, basilicum en koriander. Mix van elk 1 handje met 100ml slaolie en een half fijn gesneden teentje look.

  • Je kan de koriander gerust vervangen als je er geen fan van bent.

  • Als het niet veggie moet zijn, gaat de paprikasaus nog lekkerder zijn als je een kippenbouillonblokje gebruikt.


Bereidingstijd:

Dit lekkers zet je op 20 minuten op tafel.


240 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page