top of page
Foto van schrijverJoke & FĆ©lien

Aspergesoep met kervel

Bijgewerkt op: 19 apr

Deze aspergeroomsoep is een ode aan Moeke.šŸ’«

Zij maakte de lekkerste soep met asperges! Lekker romig, met een frisse toets van kervel, en uiteraard vol met heerlijke stukjes asperge. De smaak van deze soep zijn kostbare herinneringen die mijn hele hele leven bij blijven.


Ingrediƫnten:

Bereidingswijze:

  • Breng 1200 ml water aan de kook.

  • Schil 500 g asperges en snij de onderste 2 cm van de asperges.

  • Kook de schillen en die onderste stukjes asperges 10 minuten in het kokende water.

  • Giet de aspergeschillen af maar vang dus zeker het vocht op! Want dat is de aspergebouillon en dient om de soep verder te maken.

  • Snij 2 sjalotjes fijn en stoof ze in 1 eetlepel boter. (Ongeveer 20 gram)

  • Voeg 1 volle eetlepel bloem toe en meng dit goed onder de uitjes.

  • Voeg de aspergebouillon in stukken toe en meng telkens goed. De soep dikt dan in, net zoals je saus maakt.

  • Laat de soep goed doorkoken en roer nog 2 minuten door.

  • Voeg 1 kuipje kervel toe en laat smelten.

  • Mix de soep kort.

  • Voeg 1 bouillonblokje kip en 1.5 blokje tuinkruidenbouillon toe. Kruid met zout en peper.

  • Snij de asperges in stukken van 2 cm. Hou de aspergetopjes apart.

  • Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 4 minuutjes doorkoken. Zie tip mealprep!

  • Voeg de aspergetopjes toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Zie tip mealprep.

  • Voeg 100 ml room toe.

  • Smakelijk.



Voor de Thermomix vrienden:

Owv de schillen maak ik deze soep op het vuur.



Tips

  • Je hebt de schillen van de asperges nodig om je bouillon te trekken. Je koopt dus best geen geschilde asperges.

  • Je kan de stukken asperges ook nog 10 minuten in de soep koken en ze dan mee mixen.


Mealprep

  • Als je de soep niet meteen na het maken opeet, kan je de aspergestukjes best maar 2 minuten mee koken, en de aspergetopjes maar 1 minuut. De asperges garen nl nog verder in de hete soep.

  • Je kan deze soep tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

  • Je kan deze soep invriezen, al komen de asperges er iets zachter uit. Laat de asperges daarom niet te lang koken.Deze

Bereidingstijd:

Deze aspergesoep maken kost je 30 minuten.


Ā 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

Ā 





1.094 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

ComentƔrios


bottom of page