top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gele paprikasoep met mascarpone en rode pesto

Bijgewerkt op: 31 dec. 2023

Deze soep is ook weer zo een favoriet. Heel romig, dus ze wordt vaak gekozen om bij feestjes te serveren. Echt genieten van elke hap.



Ingrediënten:



Bereidingswijze:


Op het vuur:

  • Stoof een gesneden ui en 2 sjalotten, samen met een half handje selder. (Dat heb ik gesneden in de diepvries zitten)

  • Voeg 5 gesneden gele paprika’s toe en stoof even mee.

  • Voeg 1 l water toe, met 3 bouillonblokjes (2 kip en 1 tuinkruiden) en zout en peper

  • Laat 10 minuten koken.

  • Voeg 1 lepel rode pesto en een half kuipje mascarpone toe (75g)

  • Mix goed.

  • Smakelijk


Voor de thermomix vrienden:

  • Snij 1 ui en 2 sjalotten 4 sec op stand 4 fijn.

  • Spatel naar beneden en stoof 3 minuten op 105° stand 1

  • Voeg gesneden gele paprika toe, peper en zout, 3 bouillonblokjes (kip en tuin) en zet alles net onder water.

  • Kook 10 minuten op 105° stand 1.

  • Mix 1 minuut op stand 10.

  • Voeg 1 lepel rode pesto en een half kuipje mascarpone toe.

  • Mix 15 seconden op stand 5.

  • Voeg nog water toe naar gewenste dikte.

  • Ik doe dat pas na het mixen zodat de pot niet te vol zit.

  • Smakelijk


Serveertips:

Serveer met half lepeltje pesto en wat druppels room



Bereidingstijd:

Deze paprikasoep staat op 15 minuten op tafel.


 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 








2.210 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Guacamole

bottom of page