top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Gevulde pastaschelpen met spinazie in een pompoen tomatensaus

Bijgewerkt op: 12 nov. 2023

Echt comfortfood met de grote C. En met voldoende vitamine C wegens echt extra groenten in de saus. Deze ovenschotel kan echt iedereen bekoren.



Ingrediënten:


Bereidingswijze:

  • Maak de gegrilde pompoen tomatensaus van een eerdere post. (De ingrediënten staan al bij op deze foto.)

  • Snij een sjalotje fijn.

  • Bak 400g gehakt aan.

  • Kook 300 g grote pastaschelpen bijna al dente, in water met bouillon en zout.

  • Stoof het sjalotje in 1 el olie in een grote pot en voeg de zak spinazie toe. Die slinkt echt heel snel heel hard! Roer goed met een vork waarover je een teentje look geprikt hebt.

  • Voeg een kuipje ricotta en 50 g parmezaan toe.

  • Voeg een lepel bouillon (of een half bouillonblokje), zout, peper en nootmuskaat toe.

  • Mix de spinazie met de kaas. Fijn of grof, net wat je zelf wenst.

  • Voeg het gehakt bij het spinaziemengsel. En meng.

  • Giet de pasta af en doe de schelpen meteen op een groot bord.

  • Doe de gegrilde pompoentomatensaus in een grote ovenschaal.

  • Vul de schelpen: of met een lepel of met een spuitzak: zie tip.

  • Probeer het bij 1 laag te houden zodat ze allemaal in de saus liggen, en iedereen een lekker kaas korstje heeft.

  • Bestrooi met parmezaan of Grana Padano.

  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180’°.


Tips:


  • Dit kan je ook met Cannelloni maken ipv met pastaschelpen.

  • Je kan uiteraard ook diepvries spinazie gebruiken.

  • Je kan ook boerenkool gebruiken ipv spinazie.

  • Om de pastaschelpen te vullen:

  • Hang een spuitzak in een smalle maatbeker en vul met de vulling.

  • Ook handig is om de zak bovenaan dicht te maken met een clip. Als je dan knijpt, kan de vulling enkel maar naar beneden.

  • Knip de spuitzak onderaan open zodat je net een gaatje hebt waar de vulling vlot door kan, maar dat zeker ook niet groter is dan de opening van een pastaschelp.

  • Pak een pastaschelp en spuit de vulling erin. Als ie bijna vol is, leg je hem in de pompoen tomatensaus.

  • Deze schotel kan de diepvries in.


Veggie: Dit kan uiteraard ook met vegetarisch gehakt.


Bereidingstijd:

Ik heb altijd een portie pompoentomatensaus in de diepvriezer zitten.

Dan heb je dit gerecht op 30 minuten in de oven.

Na 10 minuten komt deze super lekkere maaltijd uit de oven. En intussen is de hele keuken opgeruimd. Handig toch?

 

Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!

 



553 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page