Krokant gebakken gnocchi met tomaatjes, pesto, rucola en pijnboompitjes
- Joke & Félien
- 16 mei
- 2 minuten om te lezen
Drukke avond voor de boeg, maar toch zin in iets lekkers? Maak dan dit heerlijke gerecht. Krokant gebakken gnocchi met tomaatjes, pesto, rucola en pijnboompitjes: een snel vegetarisch gerecht dat barst van de smaak. Ideaal voor een drukke dag!

Ingrediënten: voor 2 personen

Bereidingswijze: voor 2 personen
Laat water met een bouillonblokje koken en kook daarin de gnocchi 1 minuut.
Giet af en leg open op een bord om uit te dampen.
Doe olijfolie in een antikleefpan en warm kort op.
Voeg 250g gnocchi toe en bak ze in 10 minuten goudbruin en krokant. Schud af en toe met de pan.
Knip de rucola in stukken.
Gril intussen de pijnboompitten kort in een droge pan.
Snij 250 g gekleurde) kerstomaten in 2.
Snij 2 gegrilde paprika’s in reepjes.
Doe de tomaatjes, de paprika, de rucola en de pesto bij de gnocchi. Meng en kruid met zout en peper.
Serveer met de pijnboompitten en parmezaan.
Ook lekker met extra (vers) basilicum.
Smakelijk.
Tips voor variatie:
Dit gerecht is echt met vele variaties lekker; met zongedroogde tomaatjes, met (buffel)mozzarella, met olijfolie,..
Je kan ook pasta gebruiken ipv gnocchi.
En met tortellini is dit ook heel lekker. Dat doe je zo.
Tips:
De verse pesto uit de koeltoog is super lekker. Je kan natuurlijk ook verse pesto maken. Dat doe je zo.
Deze gnocchi is zowel warm als lauw lekker.
Deze gnocchi salade kan ook bij de barbecue geserveerd worden.
Je kan gnocchi rechtstreeks bakken zonder ze eerst te koken, zeker als je kant-en-klare gnocchi gebruikt. Gebruik dan wel extra olijfolie en voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe in het begin bij het bakken.
Niet veggie:
Dit heerlijke zomerse gerecht is ook lekker met parmaham erbij.
Bereidingstijd:
Je kan op 15 minuten eten.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comments