top of page
  • Foto van schrijverJoke & Félien

Mexicaanse wraps

Bijgewerkt op: 30 jan.

Dit is 1 van de meest favoriete gerechtjes hier thuis. Daar smullen ze van want het is ook echt zo lekker! Gezellig met al het lekkers op tafel. En ieder maakt zijn eigen wrap.



Ingrediënten



Bereidingswijze:

Bak 600g gehakt rul met een teentje fijn gesneden look en uien en/of sjalotten.

Bak 3 paprika’s in blokjes mee.

Voeg Mexicaanse kruiden toe. Dat kan perfect met een zakje burrito of fajita kruiden. Ik neem van allebei eentje. (Kijk even op de verpakking. Bij sommige moet je water toevoegen) Je kan uiteraard ook zelf kruiden met chilipeper / cayennepeper / paprikapoeder / komijn / ...

Voeg 8 lekkere trostomaten in stukken toe. (Of 4 grote tomaten)

Roeren en 10 minuten laten pruttelen. Af en toe eens goed roeren.

Vul leuke potjes met cheddarkaas, gemalen kaas, guacamole, zure room, tomaten, koriander,...

Neem wraps en vul ze naar believen.

Smullen!

Tips:

  • Dit kan je ook al een dag op voorhand maken, dan is het nog lekkerder.

  • Maak een extra portie want er staat bij de map 'aperitief' nog een overheerlijke aperitieftip.

  • De liefhebber kan mais en/of rode bonen toevoegen. Dan heb je Chili con carne, maar die is voor een volgende keer.

  • Ik doe ook wel eens een vulling van beef en/of kip erbij, zodat je een heel buffet hebt. Super voor bij een feestje. Voor ieder wat wils.

  • Het recept van de quacamole vind je ook bij de map 'aperitief'.


Bereidingstijd:

Dit gerecht neemt wel een dik half uur in beslag.

Maar als je de saus op voorhand maakt, kan je snel aan tafel.





308 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page