top of page

Mosselen met een romig tomatenroomsausje en fijne groenten

  • Foto van schrijver: Joke & Félien
    Joke & Félien
  • 21 minuten geleden
  • 2 minuten om te lezen

Dit recept is een een verrassende twist op de klassieke Belgische mosselen.

De zachte roomsaus met tomaat, blokjes paprika en kruiden geeft de mosselen een volle, romige smaak zonder te overheersen. Het sausje is echt zalig en perfect bij pasta of een stukje stokbrood of toast. Soppen maar!

ree

Ingrediënten:

ree

Ingrediëntenlijst per 2 personen

  • 2 kg mosselen

  • 1 blokje Tuinkruidenbouillon

  • 1 rode en 1 groene paprika


  • 2 tenen knoflook


  • 1 ajuin


  • 1 klein blikje tomatenpuree van 70g

  • 1 theelepel chilivlokken

  • 1 theelepel paprikapoeder


  • 1 handvol fijngehakte peterselie


  • 150 ml volle room


  • citroen of limoen


Bereidingswijze:

  • Was de mosselen in ruim water. Ververs het water 1 keer. Verwijder de baarden van de mosselen.

    Je kan ook de schelpen aan de mosselen eraf krabben.

    Doe mosselen die stuk zijn weg.

  • Snij 2 sjalotten fijn en pel 2 teentjes look.

  • Neem een grote lage pot en doe er een scheut goeie olijfolie in.

  • Bak de sjalotjes en de look glazig.

  • Voeg de fijn gesneden blokjes paprika toe en laat 2 minuten mee stoven.

  • Maak een kuiltje tussen de paprika's en voeg hierin 70 g geconcentreerde tomatenpuree toe.

  • Bak de tomatenpuree 2 minuten aan en roer het onder de paprika's.

  • Kruid met zout, peper, paprikapoeder en een beetje chilivlokken. Verkruimel er een blokje visbouillon bij.

  • Voeg 150 ml room toe en meng goed.

  • Voeg de uitgelekte mosselen toe.

  • Roer even goed door de pot zodat de saus en de mosselen goed mengen.

  • Doe een deksel op de pot en zet de mosselen op een hoog vuur op.

  • Schud na 3 minuten de pot even op.

  • Schud de mosselen na 3 minuten nog eens op. Als de schelpen net open gaan en de mosselen van de schelp los komen, dan zijn de mosselen gaar.

  • Werk af met een kneepje citroen of limoen en met peterselie.

  • Serveer met pasta of met stokbrood om in de saus te doppen.

  • Smakelijk


Tips:

  • Zie dat de mosselen niet te gaar worden! Wij vinden de mosselen het lekkerst als ze net open zijn.

  • Ook heel lekker met frietjes.


Nog mosselen over?

Je kan de overschot van de mosselen gratineren.


Variatie

Probeer ook onze klassieke mosselen.


Bereidingstijd:

Deze lekkere pot mosselen zet je op 30 minuten op tafel.


Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!


Logo_prinsessenboon.png
Prinsessenboontjes on tour.png

Volg ons op
Instagram

  • Volg ons op Instagram

Volg ons op
Pinterest

  • Pinterest

Volg ons 
op Instagram

  • Volg ons op Instagram
MapHub.png

© 2023 by Prinsessenboontjes. Proudly created with Wix.com

bottom of page