Mosselen in ‘Nduja
- Joke & Félien

- 8 jul
- 2 minuten om te lezen
Italiaanse mosselen brengen de smaak van de Middellandse Zee rechtstreeks naar je tafel. Dit recept leert je hoe je mosselen kunt bereiden met klassieke Italiaanse ingrediënten zoals tomaten, knoflook en basilicum. Een perfect gerecht voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Ingrediënten:

Ingrediëntenlijst per 2 personen
2 kg mosselen
Half potje Nduja
1 sjalotje
2 teentjes look
100 ml witte (chardonnay) wijn
Bereidingswijze:
Was per persoon 1 kg mosselen in ruim water. Ververs het water 1 keer. Verwijder de baarden van de mosselen.
Je kan ook de schelpen aan de mosselen eraf krabben.
Doe mosselen die stuk zijn weg.
Snij 2 sjalotten fijn en pel 2 teentjes look.
Neem een grote lage pot en doe er een scheut goeie olijfolie in.
Bak de sjalotjes en de look glazig.
Voeg een half potje Nduja toe per 2 kg mosselen. Laat dit 2 minuten mee stoven.
Blus met 100 ml witte (chardonnay) wijn.
Voeg de uitgelekte mosselen toe.
Roer even goed door de pot zodat de saus en de mosselen mengen.
Doe een deksel op de pot en zet de mosselen op een hoog vuur op.
Schud na 3 minuten de pot even op
Schud ze na 3 minuten nog eens op. Als de schelpen net open gaan en de mosselen van de schelp los komen, dan zijn de mosselen gaar.
Serveer met stokbrood om in de saus te doppen.
Smakelijk
Tips:
Zie dat de mosselen niet te gaar worden! Wij vinden de mosselen het lekkerst als ze net open zijn.
Ook heel lekker met frietjes en mosselsaus.
Mosselsaus
Meng per persoon 1 eetlepel mayonaise met 1 koffielepel mosterd en 1 eetlepel azijn.
Voeg nadien een eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe en meng goed.
Meng er (verse) peterselie onder.
Smakelijk
Nog mosselen over?
Je kan de overschot van de mosselen gratineren.
Variatie
Probeer ook onze klassieke mosselen.
Bereidingstijd:
Deze lekkere pot mosselen zet je op 30 minuten op tafel.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!




Opmerkingen