Deze gemakkelijke ovenschotel met prei, gehakt en pommes duchesses is romig, hartig en gewoonweg zalig. Echt comfortfood op z’n best.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:
Snij 2 sjalotjes of 1 ui fijn.
Was 4 preien en snij fijn.
Stoof de sjalot 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie
Voeg de prei toe en stoof 5 minuten mee.
Voeg 1 blokje (vlees)bouillon toe, en kruid met zout en peper. Meng goed.
Bak intussen 400 g gemengd gehakt met 1 uitgeperst teentje look bruin.
Warm de oven voor op 200°C.
Voeg 100 ml room bij de prei.
Doe 100 g gemalen kaas bij de prei en meng alles al roerend nog 1 minuut op een zacht vuurtje.
Meng het gehakt onder de prei en doe dit in een ovenschaal.
Leg de ovenschaal vol met ongebakken pommes duchesses.
Zet de ovenschaal 5 tot 10 minuten in de oven op 200°C met de ovengrill, tot de pommes duchesses mooi goudbruin zijn.
Smakelijk!
Tips:
Je kan de pommes duchesses ook apart afbakken in de oven, airfryer of frietpot en op de warme prei / gehakt mengeling doen.
Variatie:
Je kan de prei vervangen door broccoli, erwtjes of witloof.
Deze ovenschotel met prei en broccoli is ook heel lekker.
Liever een ovenschotel met zalm en bloemkool? Aanrader!
Veggie
Je kan deze ovenschotel uiteraard ook met veggie gehakt maken. Of laat het weg En voeg extra groenten toe als broccoli en erwtjes of courgette.
Mealprep
Je kan de prei en het gehakt al bakken en de room en de kaas er al door mengen. Zet afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Bereidingstijd:
Deze heerlijke maaltijd met prei en gehakt zit op 20 minuten in de oven.
Een recept van Prinsessenboontjes geprobeerd? Laat het ons dan gerust weten. Wij zijn super benieuwd naar jullie kookkunsten. Reageren kan via Instagram onder het gemaakte recept of op onze website!
Comentarios